avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Amenda declarație proprie răspundere
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Amenda declarație proprie răspundere

Bună ziua, am și eu va rog o întrebare și implicit nelămurire... Am primit o amenda cum ca în data de 12 aprilie nu as fi deținut declarația pe propria răspundere la mine, dar nu este adevărat.... Domnul polițist /agent m a întrebat scopul deplasării și bineînțeles explicând ca trebuie sa ajung la farmacie ptr un bebeluș de 4 luni, mi a răspuns ca acesta nu este un motiv urgent... Însă era... Mi a verificat declarația și buletinul spunându-mi la sfârșitul conversației ca de data aceasta este avertisment... Dar m am trezit ieri cu amenda cum ca nu as fi deținut declaratia în ziua respectivă și as dori sa fac contestație. Cum ma sfătuiți sa fac?
In plus pe procesul verbal cnp ul este greșit, prima cifra a cnp ului este greșită...
Cum ar trebui sa fac în acest caz?
Va multumesc frumos ptr raspuns
Cel mai recent răspuns: Lumi87 , utilizator 16:19, 7 Mai 2020
Problema e cum veti dovedi faptul ca ati avut declaratia pe propria raspundere .
Încă am toate declarațiile din aceasta perioada deoarece am ieșit de foarte puține ori afara având un bebeluș, plus ca am impresia ca domnișoară care făcea parte din echipajul de verificare, a făcut poza cu tel ei....
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi, cum veti dovedi ca declaratia nu e scrisa ulterior ? Parerea mea e ca trebuie sa va angajati un avocat.
Dar nu trebuie sa dovedeasca politistul care a aplicat amenda acest lucru, ca nu detinea acea declaratie?
Nu functioneaza principul bunei-credinte?
Nu funcționează.
În cazul în care se va depune plângere, poliția va atașa la dosar, în intampinare, doar fotografia făcută după actul de identitate, susținând ca nu s-a prezentat vreun alt document.
Nu creditați politia ca fiind de buna credință? :)

Alte discuții în legătură

Dreptul de a face obiectiuni, neadus la cunostinta de organul constatator al contraventiei ContSters250888 ContSters250888 Buna ziua. Un prieten de-al meu a primit o amenda contraventionala de la un nene militial care a venit singur cu masina si i-a aplicat-o. Amenda era pentru ... (vezi toată discuția)
Anvelope uzate + noxe peste limita admisa antonyc antonyc Buna ziua. Ieri am fost oprit de politie impreuna cu cei de la RAR pentru o verificare de rutina ,dupa verificari am fost amendat pentru ca masina are 2 ... (vezi toată discuția)
Contestatie depasire pe linie continua caesar170988 caesar170988 Mi-a fost retinut permisul pentru depasire pe linie continua . In PV nu sunt trecute : - ocupatia si locul de munca - numarul de inmatriculare al masinii ... (vezi toată discuția)