Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita (total alta, nu greseala de ortografie). Pot ataca acest pv. sa nu pierd permisul sau doar pentru a nu plati amenda? Va multumesc!
Sunt și alte date care va identifica, trecute in PV, cum ar fi CNP-UL , prin urmare acea greșeală va fi considerată ca o eroare materială, cu mare probabilitate.
Lipsa uneia dintre mențiunile privind numele și prenumele agentului constatator, numele și prenumele contravenientului, codul numeric personal pentru persoanele care au atribuit un asemenea cod, iar, în cazul persoanei juridice, lipsa denumirii și a sediului acesteia, a faptei săvârșite și a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată și din oficiu.
Puteti contesta procesul-verbal, dar nimeni nu va va spune daca veti castiga.
Contează ca în procesul verbal sunt identificate : masina cu numărul, dvs ca persoana agentul constatator, locul faptei, viteza de deplasare...localitatea dvs de domiciliu e irelevanta, nicidecum nu e motiv de anulare pv.
Dvs puteti incerca desigur, mai ales ca va pastrati și permisul pe perioada procesului.