avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate Evelyina

Activitate Evelyina

Copilul locuieste in orasul meu natal,nu in Bucuresti.

Dapix a scris:

Unde locuiește în prezent copilul`? La procesele care privesc pensia de întreținere și domiciliul minorului, Instanța competentă este Judecătoria unde locuiește exclusiv copilul.

De exemplu, dacă copilul locuiește acum în București, Instanța competentă este Judecătoria din sectorul unde locuiește copilul.

Intocmai,ea vrea sa se ocupe de caz si vrea sa deschida actiune la Bucuresti. Eu am locuit 5 ani in casa cu ei si mereu a apelat la Dumneaei. Si la custodia copilului a avut mare influenta

Sunt divortata si am un copil de 3 ani,domiciliul copilului este la mine. Eu sunt plecata in afara la munca iar minorul se afla in grija fostului sot. Am aflat ca vrea sa deschida o actiune pentru a stabili domiciliul minorului la el definitiv. Actiunea vrea sa aibe loc la Bucuresti avand ca prieten de familie o judecatoare. Se poate face asta daca procesul de divort si custodie a avut loc la noi in oras? Daca da,as putea muta dosarul pe care il deschide el la Bucuresti in orasul nostru pe motiv ca judecatoarea este prietena lor de familie? Multumesc anticipat !