avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna seara ! - competenta teritoriala schimbare ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna seara ! - competenta teritoriala schimbare domiciliu minor

Sunt divortata si am un copil de 3 ani,domiciliul copilului este la mine. Eu sunt plecata in afara la munca iar minorul se afla in grija fostului sot. Am aflat ca vrea sa deschida o actiune pentru a stabili domiciliul minorului la el definitiv. Actiunea vrea sa aibe loc la Bucuresti avand ca prieten de familie o judecatoare. Se poate face asta daca procesul de divort si custodie a avut loc la noi in oras? Daca da,as putea muta dosarul pe care il deschide el la Bucuresti in orasul nostru pe motiv ca judecatoarea este prietena lor de familie? Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Evelyina, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:13, 18 Decembrie 2018
Trebuie dovedite afirmațiile dvs eventual cu poze.
Însă dacă i s au dat sfaturi juridice de către un judecator - nu inseamna ca acea persoana va judeca acea cauza și nici ca va avea vreo influența asupra verdictului.
Intocmai,ea vrea sa se ocupe de caz si vrea sa deschida actiune la Bucuresti. Eu am locuit 5 ani in casa cu ei si mereu a apelat la Dumneaei. Si la custodia copilului a avut mare influenta

Ultima modificare: Vineri, 14 Decembrie 2018
gi-jane2, moderator
Invocati prin intampinare exceptia lipsei competentei teritoriale a instantei din Bucuresti intrucat nu este competenta sa judece cererea dvs.

Instanta competenta sa judece o astfel de cerere este instanata in circumscriptia careaia se afla ultima reşedinţă obişnuită a soţilor în condiţiile în care unul dintre ei locuieste inca acolo sau instanta de la domiciliul reclamantului, fiind aplicabile dipozitiile art. 915 alin. 1 teza finala Cod Civil coroborate cu art. 12 din Regulamentul nr. 2201/2003.
Nu are sens sa formulati o cerere de stramutare, in conditile in care o astfel de cerere este mai dificil sa fie admisa.
Ultima modificare: Duminică, 16 Decembrie 2018
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Unde locuiește în prezent copilul`? La procesele care privesc pensia de întreținere și domiciliul minorului, Instanța competentă este Judecătoria unde locuiește exclusiv copilul.

De exemplu, dacă copilul locuiește acum în București, Instanța competentă este Judecătoria din sectorul unde locuiește copilul.
Dapix, utilizator
Copilul locuieste in orasul meu natal,nu in Bucuresti.

Dapix a scris:

Unde locuiește în prezent copilul`? La procesele care privesc pensia de întreținere și domiciliul minorului, Instanța competentă este Judecătoria unde locuiește exclusiv copilul.

De exemplu, dacă copilul locuiește acum în București, Instanța competentă este Judecătoria din sectorul unde locuiește copilul.

Evelyina, utilizator

Alte discuții în legătură

Rapire internationala de minori? globalt globalt Nu voi intra in foarte multe detalii referitor la relatia noastra de casnicie. Eu, tatal, sotia mea si fiul nostru (3 ani jumate) suntem toti 3 cetateni ... (vezi toată discuția)
Divorț Maryomarian Maryomarian Bună ziua. Soția mea vrea sa inainteze cererea de divorț in spania . Eu nu sunt deacord pentru că nu vorbesc si nu înțeleg bine limba. Daca ea ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva, domiciliul minorului in spania FLORINTACHE FLORINTACHE Rugaminte si intrebare: Mama si minorul se afla in Spania, tatal in Bucuresti. Divortul a avut loc in Bucuresti si atunci s-a stabilit locuinta copil la mama ... (vezi toată discuția)