avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț

Bună ziua. Soția mea vrea sa inainteze cererea de divorț in spania . Eu nu sunt deacord pentru că nu vorbesc si nu înțeleg bine limba. Daca ea face lucrul asta eu pot face apel in romania ? Noi avind si 2 copii minori .
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:12, 28 Martie 2019
Unde ați avut ultimul domiciliu comun?
Puteți intenta dvs acțiunea în România, însă în niciun caz nu puteți face apel în România contra unei hotărâri pronunțate în Spania.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Ultimul domiciliu a fost in spania dar eu cum nu inteleg bine limba spaniolă si nu cunosc legile nu as fi deacord sa divortam acolo. Eu nu sunt deacord cu divorțul.
Apelați urgent la avocat ca sa vada daca va puteti judeca in Romania.
Dacă deschideți procesul va puteti judeca si in Romania dupa ce veti consulta avocatul si va da unda verde.
Este de discutat insa destul de mult ca sa înțelegeți chichitele avocatiale.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Legea vă permite să divorțați și în România, mai concret art 3 din Reg 2201/2003, luați legătura cu celeritate cu un avocat!
Eu sunt in franța si daca depun eu cererea de divorț primul in romania as putea imputernici pe cineva sa o faca daca actele nu le am

Alte discuții în legătură

Divort Alejandro1 Alejandro1 Sunt cetatean roman casatorita cu un cetatean spaniol in Spania.Casatoria a fost inregistrata si in Romania ,exista un minor.Pot sa divortez in tara?Precizez ... (vezi toată discuția)
Divort in ro pentru romani din strainatate user_nou user_nou Se poate deschide actiune de divort in Romania pentru romani casatoriti la ambasada din Spania, sotii traind numai in strainatate, neavand nicio zi locuita in ... (vezi toată discuția)
Divort pop_maria pop_maria sunt casatorita cu cetatean de origine indiana...casatoria a fost facuta in grecia. pot cere desfacerea casatoriei...divortul in tara(romania)......cat mai ... (vezi toată discuția)