avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Activitate plescan

Activitate plescan

Buna seara.As dori sa primesc un raspuns in ceea ce priveste obtinerea nationalitatii copilului meu in Portugalia. Mentionez ca fata este nascuta in Portugalia din parinti romani, actualmente divortati . Am fost sa dau intrarea pentru cererea nationalitatii la registrul civil de aici ,numai ca nu imi accepta hotararea judecatoreasca a divortului ca si document comprovativ al dreptului absolut pe care il am in deciziile luate cu privire la copil,chiar daca este mentionat faptul in hotararea judecatoreasca ca eu ca mama sunt tutelar.. Imi cer un fel de formular tip impus de uniunea europeana in cazul de fata , in care sa fie mentionat faptul ca eu am dreptul total in deciziile luate cu privire la minor. intrebarea mea este daca intradevar exista un astfel de formular tip, cu numele de Jurnal Oficial Din Uniunea Europeana( nume tradus din formularul portughez), daca tribunalul din Iasi unde a avut loc divortul imi poate emite astfel de document si deasemenea daca e obligatorie prezenta mea pentru a ridica documentul sau pot face o procura unui membru al familiei.
Va multumesc , si astept raspuns!