avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturi tutelare ale minorului in uniunea europeana
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturi tutelare ale minorului in uniunea europeana

Buna seara.As dori sa primesc un raspuns in ceea ce priveste obtinerea nationalitatii copilului meu in Portugalia. Mentionez ca fata este nascuta in Portugalia din parinti romani, actualmente divortati . Am fost sa dau intrarea pentru cererea nationalitatii la registrul civil de aici ,numai ca nu imi accepta hotararea judecatoreasca a divortului ca si document comprovativ al dreptului absolut pe care il am in deciziile luate cu privire la copil,chiar daca este mentionat faptul in hotararea judecatoreasca ca eu ca mama sunt tutelar.. Imi cer un fel de formular tip impus de uniunea europeana in cazul de fata , in care sa fie mentionat faptul ca eu am dreptul total in deciziile luate cu privire la minor. intrebarea mea este daca intradevar exista un astfel de formular tip, cu numele de Jurnal Oficial Din Uniunea Europeana( nume tradus din formularul portughez), daca tribunalul din Iasi unde a avut loc divortul imi poate emite astfel de document si deasemenea daca e obligatorie prezenta mea pentru a ridica documentul sau pot face o procura unui membru al familiei.
Va multumesc , si astept raspuns!

Alte discuții în legătură

Divort si custodia unui minor cu cetatenie multipla in romania Bogdan Milentin Bogdan Milentin Buna ziua, sunt intr-o situatie foarte delicata si complicata in acelasi timp si am nevoie mare de sfatul unui avocat. Sunt cetatean roman si sunt casatorit ... (vezi toată discuția)
Mama pleaca cu copilul in africa de sud cu sentinta definitiva si irevocabila si contesta dreptul de vizita al tatalui simona nicoleta simona nicoleta buna ziua!ma numesc marius b .in anul 2001 m am casatorit in ambasada romana din lisabona,portugalia .din aceasta casatorie am un baiat.in anul 2003,de comun ... (vezi toată discuția)
Înregistrare copil născut în grecia și recunoscut in rom Zilier Zilier Buna ziua as dori si eu sa na ajutati într-o problemă am fost căsătorită în anul 1991 dar dupa 2 ani de relație ne-am despărțit dar nu legal .in anul ... (vezi toată discuția)