avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate artdesigndealer

Activitate artdesigndealer

Răspuns la discuția Competente avocat stagiar
REvin cu precizarea ca in Legea 51/1995 - se mentioneaza doar ,,judecatoria" , ca instanta la care avocatii stagiari pot pune concluzii. Nu am avut rabdarea sa ma uit prin tot Statutul...insa m-am uitat pe Tabele cu avocati stagiari - fiindca legea obliga mentionarea instantelor la care se pot pune concluzii - NU apare ,,tribunalul militar". Am verificat barourile Bucuresti si Iasi. LA Iasi nici macar nu se mentioneaza pe tablou, instantele la care avocatii stagiari pot pune concluzii, asa cum prevede legea.
Răspuns la discuția Competente avocat stagiar
Mai bine nu se putea !! Eu voiam sa atrag atentia asupra acelui ,,ca si avocat" .....Evitarea unei cacofonii nu se face prin ,,ca si" - in acest caz e preferabil a comite cacofonia. ( asa am gasit in DOOM 2 ). Si oricum, mai grav, e atunci cand folosesti ,,ca si" desi nu e nimic de evitat !!
Pledezi ,,CA avocat" - nu ,,ca si avocat" - pentru ca s-ar intelege ca exerciti profesia ,,ca si un avocat"...desi nu esti avocat !! De asemenea e preferabil sa spui ,,ca camionagiu" - asumandu-ti cacofonia, care e doar o forma nererecomandata, decat sa spui ,,ca si camionagiu" - in situatia in care spunem despre cineva ca avea calitate de caminonagiu. Intr-adevar, in mass-media, se aud perle de genul asta la inalti functionari publici, ,,CA si ministru".... ,,avand multa expertiza in domeniu" ( in loc de ,,experienta in domeniu"). Dar noi nu suntem ca ei... :)))
Referitor la legea 51/1995 - nu stiam ca se poate pleda la instanta ,,tribunal militar"....O carenta pe care o voi remedia, Va multumesc pentru informatiile expuse.