avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate Adelin.T

Activitate Adelin.T

Buna ziua! Multumesc pentru raspunsuri.
Mentionez ca in contractul individual de munca nu se specifica nimic despre clauza de 1200 euro pt formarea profesionala. Aceasta este trecuta intr un act aditional, semnat de mine si scrie in felul urmator: " avand in vedere beneficiile profesionale dobandite in urma participarii sale la cursurile de formare profesionala, salariatul nu poate avea initiativa incetarii contractului individual de munca pe o perioada de cel putin 6 luni de la absolvirea cursului de formare profesionala, in caz contrar acesta din urma fiind obligat sa achite prejudiciul cauzat societatii, pe care partile il stabilesc a fi in cuantum de echivalent a 1200 euro".
Astept parerile Dvs si va multumesc anticipat.
Multumesc pentru participarea Dvs la discutie. In cazul in care nu justifica suma cu chitanta sau bonuri fiscale nu au cum sa le suma solicitata pentru formarea profesionala. Este corect?

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, va trebui sa justifice suma cheltuita cu formarea dvs profesionala.

Multumesc pentru raspuns. Pai ar trebuii sa justifice cu niste acte banii cheltuiti cu mine...pentru cazare, pentru masa, plata trainerului...nu?
Buna seara! De cateva luni lucrez la o firma iar la semnarea contractului ( perioada determinata 6 luni) am mai semnat un act aditional in care precizeaza: daca imi dau demisia in cele 6 luni de contract trebuie sa platesc 1200 euro cursul pe care mi l au facut. Cursul l am facut la sediul firmei respective cu personal din cadrul firmei timp de 2 saptamani. Acum le am trimis demisia, sunt in preaviz 20 de zile lucratoare iar intrebarea mea este: sunt nevoit sa le platesc suma? Si ce se intampla daca nu le platesc? Deja am fost contactat de avocatul firmei respective.
Multumesc