avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sunt în preavizul demisiei, dar am făcut un curs la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sunt în preavizul demisiei, dar am făcut un curs la sediu evaluat de angajator la 1200 de euro și deja am fost contactat de avocatul firmei. Sunt nevoit să-l plătesc, și ce se întâmplă dacă n-o fac?

Buna seara! De cateva luni lucrez la o firma iar la semnarea contractului ( perioada determinata 6 luni) am mai semnat un act aditional in care precizeaza: daca imi dau demisia in cele 6 luni de contract trebuie sa platesc 1200 euro cursul pe care mi l au facut. Cursul l am facut la sediul firmei respective cu personal din cadrul firmei timp de 2 saptamani. Acum le am trimis demisia, sunt in preaviz 20 de zile lucratoare iar intrebarea mea este: sunt nevoit sa le platesc suma? Si ce se intampla daca nu le platesc? Deja am fost contactat de avocatul firmei respective.
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 21 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adelin.T , utilizator 12:22, 25 Decembrie 2018
Daca plecati inainte de incheierea contractului v.a trebui sa platiti, conform acelui act aditional, suma mentionata in el raportata la numarul de luni ramase din contract.
Spre ex. Aveti contract pe 6 luni si costul instruiri a fost de 1200 de euri.
De aici rezulta o suma de 200 de euro pe luna.
Inmultiti aceasta suma cu numarul de luni ramase din contract si v.a trebui sa platiti acea suma, altfel riscati sa mergeti in instanta, domnii au sanse de castig, dupa parerea mea, si sa mai platiti si cheltuieli de judecata pe langa acea suma...
Multumesc pentru raspuns. Pai ar trebuii sa justifice cu niste acte banii cheltuiti cu mine...pentru cazare, pentru masa, plata trainerului...nu?
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Intr-adevar, va trebui sa justifice suma cheltuita cu formarea dvs profesionala.
Multumesc pentru participarea Dvs la discutie. In cazul in care nu justifica suma cu chitanta sau bonuri fiscale nu au cum sa le suma solicitata pentru formarea profesionala. Este corect?

Cornel Vasile a scris:

Intr-adevar, va trebui sa justifice suma cheltuita cu formarea dvs profesionala.

Dupa parerea mea...depinde mult ce scrie in contract, daca au dicutat cu avocatul lor banuiesc ca sunt doua variante...ori merg la intimidare*, in speranta ca ati plati, ori stiu ca sunt sanse de castig si in instanta...
Cum spuneam, depinde de contract, de cum scrie ca v.a decurge instruirea, cine o v.a face, au capacitatea de a face asta, au persoane calificate a face asta...

Alte discuții în legătură

Buna ziua, urmează sa ma angajez la o firma, menționez ca sunt ... Andrep1997 Andrep1997 Buna ziua, urmează sa ma angajez la o firma, Menționez ca sunt studenta și urmează sa ma formeze o persoana din cadrul firmei. Pentru încheierea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua , în clauza de formare profesionala se includ și ... gooldenn20 gooldenn20 Bună ziua , în clauza de formare profesionala se includ și salariile oferite de către angajator ? În cazul meu , 9 luni am fost angajat ca muncitor ... (vezi toată discuția)
Clauza formare profesionala cristyz cristyz Buna ziua, M-am angajat acum cateva luni la o firma care mi-a platit un curs de calificare care a durat 4 luni. Am semnat un act aditional prin care trebuie ... (vezi toată discuția)