avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua , în clauza de formare profesionala se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua , în clauza de formare profesionala se includ și ...

Bună ziua , în clauza de formare profesionala se includ și salariile oferite de către angajator ?
În cazul meu , 9 luni am fost angajat ca muncitor necalificat ,oferindu-mi salariul minim și tichete de masa.
In aceasta perioada eu am urmat cursul de calificare.
Probațiunea cheltuielilor se poate face doar prin instanță?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 28 Martie 2023
Modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă.

"Cheltuielile pe care trebuie să le restituie salariatul în condiţiile art. 195 alin. (3) - in prezent art.198 - din Codul muncii nu includ nici salariul şi nici indemnizaţia încasate de acesta în timpul formei de pregătire profesională. Suma pe care trebuie să o restituie salariatul cu titlu de cheltuieli nu trebuie să fie disproporţionată faţă de cheltuielile reale făcute de angajator, având în vedere că textul art. 195 - in prezent art.198 - din Codul muncii nu urmăreşte lipsirea salariatului de dreptul de a demisiona. Pe de altă parte, art. 195 - in prezent art.198 - din Codul muncii nu garantează salariatului locul de muncă pentru o anumită perioadă de timp, de minim trei ani." (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 300)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza formare profesionala cristyz cristyz Buna ziua, M-am angajat acum cateva luni la o firma care mi-a platit un curs de calificare care a durat 4 luni. Am semnat un act aditional prin care trebuie ... (vezi toată discuția)
Bună. ce se intampla dacă un salariat nu respecta ... Dcnfln Dcnfln Bună. Ce sancțiuni s-ar putea aplica dacă un salariat nu respecta un contract adițional semnat? Salariatul trebuie sa rămână în firma minim 2 ani sau ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca Marrynerro Marrynerro Buna ziua,in 2013 am semnat un contract de școlarizare cu o firma si la finalul școlarizării au făcut un act adițional in care era menționată suma de ... (vezi toată discuția)