avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate Alextr65

Activitate Alextr65


Pentru o buna documentare medicul de medicina muncii trebuie sa colaboreze cu medicii specialisti. Nu numai daca crede de cuviinta. Ca sa fie clar, un medic de medicina muncii nu poate pune diagnosticul de diabetic, de exemplu, pentru ca nu are cum sa constate acest lucru. Daca un angajat, este gasit cu glicemie mare, acesta trebuie directionat catre medicul specialist in diabet si boli de nutritie. Daca totusi, medicul de medicina muncii pune acest diagnostic sau il declara pe angajatul respectiv inapt temporar, si acest lucru nu se confirma, cine va plati daunele produse angajatului? Atat daune materiale cat si morale.
Mai este un aspect, un angajat declarat inapt ce face? in cazul in care intreprinderea nu ii poate asigura un loc de munca conform noilor cerinte, ce optiuni ii raman? Ramane fara loc de munca,
Va dau un exemplu, in urma testarii glicemiei cu un tester Model IME-DC, cativa angajati au avut glicemia peste 12omg/dl. In cazul acesta nu inseamna ca respectivii angajati sunt diabetici, acest lucru se stabileste in urma unor analize mai complexe de catre medicul de diabet si boli de nutritie. in aceste cazuri medicul de medicina muncii este obligat sa accepte diagnosticul medicului specialist.
Buna dimineata
Este vorba de o persoana care a suferit un infarct, lucreaza ca personal TESA, In fisa eliberata de medicul cardiolog recomandarea este
-efort moderat
-se vor evita intemperiile.


"numai daca considera necesar" lasa loc de interpretari. Medicul de medicina muncii nu poate pune un diagnostic, declararea angajatului inapt sau inapt temporar ar trebui facut tinand cont de diagnosticul specialistului. In cazul in care medicul de medicina muncii il declara pe angajat inapt, chiar si temporar, si diagnosticul nu se confirma, cine va suporta daunele aduse angajatului respectiv?
Cat priveste " numai de la medicul la care a facut trimiterea lucratorului", nu stiu daca am inteles bine. Poate fi trimiterea facuta catre un specialist in domeniul respectiv sau catre un medic nominalizat de catre medicul de medicina muncii. Stiu ca pacientul are dreptul sa isi aleaga medicul.
Va multumesc.
Medicul de medicina muncii poate declara un angajat inapt temporar sau inapt doar pe baza unei suspiciuni, fără să solicite un consult de specialitate? Iar dacă angajatul respectiv vine în întâmpinarea problemelor şi prezintă o recomandare medicală de la medicul de specialitate în care este specificat că poate indeplini sarcinile postului respectiv, medicul de medicina muncii trebuie să ţina cont de acea recomandare?
Vă mulţumesc.