avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Activitate OanaJoana

Activitate OanaJoana

Buna ziua.,
Am un Srl , (sunt salariata cu part time al acestui srl) drepturi de autor și venituri din chirii. Dacă cedez drepturile de autor SRL ului si ma plătesc prin dividende voi plati 5% impozit pe dividende sau SI impozit final de 10% pe venitul compus din dividende si venituri din chirii? CUM E CU CAS ? PLSTESC de 2 ori sau se cumulează 2. Plătesc TVA pt drepturile de autor. Dacă le cedez societății , pot face o balanță de TVA cu cheltuielile societății ( nevplatitoare de TVA pt moment?) Domeniu de activitate diferit dar cod Cand pt drepturi inclus în statut )Dacă societatea cu drepturile de autor cedate/ incluse nu depășesc 300.000 lei de venituri pot opta voluntar pentru plata TVA ului? SRL ul este creat in septembrie 2019....Multumesc ( si caut un avocat fiscalitat competent si in venituri din Franța )
Inundatie catastrofica! Vecinul de deasupra NU a permis accesul instalatorului timp de 6 luni. Apartamentul meu a fost distrus de apa care a curs in continuu prin tavan. Reparatia nu se putea efectua decât prin apartamentul de deasupra. in cele din urma a acceptat reparatia cu conditia sa aleaga el instalatorul , dar nu sa il si plateasca. In afara de repararea tevilor, cum ramâne cu pagubele materiale cauzate la mine si cu faptul ca apartamentul meu nu a mai putut fi inchiriat din luna februarie si pâna acum, pe 11 august...La mine sunt distruse tavanele, iar apa s-a prelins pe pereti in 3 camere. Parchetul de stejar masiv este distrus. Exista o solutie? P.S. Nu este prima data; acum câtiva ani aveam o asigurare care acoperea aceste riscuri. Nu o mai am pentru ca, la precedenta inundatie asiguratorul mi-a trimis un formular care trebuia semnat de presedintele asociatiei de locatazri, prin care acesta confirma ca a avut loc inundatia. Cum acesta era si proprietarul apartamentului de deasupra, cel care ma inundase, a refuzat sa semneze, pur si simplu! De atunci am renuntat la asigurarea optionala care ma costa 800 de lei pe an pentru nimic! Blocul are risc seismic III, deci asigurarea nu prea imi servea la mare lucru...
In ce conditii administrarorul ar putea folosii o parte a punctului de lucru închiriat ca domiciliu (secundar)? In mod concret: am o adresa principala, pe buletin, dar intreprinderea pe care am deschis-o este in alta localitate si doresc sa lociesc acolo, o parte a timpului. Proprietarul este de acord. Cum se poate face asta de maniera legala? In Franta unde am locuit mult timp, exista o formula de contract mixt, care permite chiriasului sa locuiasca la sediul intreprinderii. Exista ceva similar in Romania?