va multumesc pt raspuns .eu nici macar nu am stiut ca pensia este pentru mine , am presupus ca este a mamei din moment ce eu implinisem 26 ani.sa inteleg ca angajatii vor ramane linistiti la locul lorde munca si eu va trebui sa returnez niste bani pt ca nu si-au facut datoria si pentru ca nu cunosc legile din romania ?sa inteleg ca ar fi trebuit ca in decembrie 2007 sa merg si sa anunt ca am implinit 26 de ani ...
tata decedat in 2006 decembrie pensionar medical
mama(49 ani) si cu mine (care am implinit 26ani in dec 2007) am primit pensia pe acelasi cupon al mamei (asa au stabilit angajatii casei de pensii)mama dupa 6 luni a mers si a anuntat ca se termina perioada de 6 luni (desi nu i se spusese sa faca acest lucru) si a intrebat ce se va intampla in continuare .rapuns: fiica dumneavoastra (adica eu )va primi pensie pe cuponul dumneavostra pana implineste 26 ani (eram inca la facultate );nu ni s-a spus sa ma duc sa anunt cand implinesc 26 ani .
concluzia mama a primt pensie pe numele ei impreuna cu cupoane de calatorie si in anul 2008, 2009, 2010, inclusiv ian 2011, noi am banuit ca e pensia ei de urmas in ideea ca asa este legea , pana acum in februarie cand a vrut sa faca un imprumut CAR si angajata respectivei institutii i-a zis ca are pensie de intretinere a copiilor si nu o poate folosi pt imprumut.
A doua zi s-a prezentat la casa de pensii teritoriala sa intrebe ce se intampla ,daca e pensia ei sau cum stau lucrurile ? raspuns: a fost o greseala a angajatilor si toti banii pe cei 3 ani vor trebui dati inapoi si deoarece ea nu va mai avea nici un venit vor sa ia banii din salariul meu pt. ca citez:" erau banii mei de intretinere ca si copil si au venit pe numele mamei "
intrebare : eu ce ar trebui sa fac in aceasta situatie ? cum pot sa o solutionez?
mentionez ca nu am fost solicitata sa reinnoiesc acte doveditoare de studii sau altfel de acte pentru dosar si teoretic trebuia sa primesc pana dec2007 maxim cand implineam 26 ani;si inca ceva in acest caz cand incepe perioada de prescriere si cand se termina in ideea ca va trebui sa folosesc acest lucru in contestatie .
va multumesc
Este vorba de faptul ca tatal tau era benficiarul unei pensii de invaliditate, nu conteaza de ce grad. In aceste conditii mama ta beneficiaza de pensia de urmas.
Deoarece tu ai implinit varsta de 26 de ani, nu mai poti beneficia de pensia de urmas.
este vorba de faptul ca mama a primit pensie mai mult de 6 luni si nu stiu daca este normal ..si daca este o greseala ce pot face ca sa o remediez?
buna ziua! mama mea are 50 ani ,tata a murit in 2006,eu am primit pensie de urmas pana am implinit26ani,mama primeste in continuare pensie,ei au avut 28 ani de casatorie,este normal ,s-a schimbat legislatia sau ce se intampla?
vamultumesc