avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Activitate mihai_plo

Activitate mihai_plo

Multumesc, pentru raspuns as mai avea o nelamurire.
Daca firma(nu conteaza care, poate fi angajatorul sau firma unde am fost detasat) plateste cheltuielile cu deplasarea va putea deduce aceste cheltuilei(cu alte cuvinte, este un efort financiar in plus pentru firma)?

In situatia in care voi termina perioada detasarii, firma imi va putea deconta in continuare cheltuielile cu naveta? Am gasit mai demult pe internet niste referiri la o lege care specifica faptul ca daca intre domiciliu angajatului si locul de munca sunt mai mult de 50km, se poate face o cerere catre firma iar aceasta poate deconta cheltuielile de transport , urmand a-si deduce aceste cheltuieli din impozitul catre stat(sau ceva asemanator). Aveti cumva cunostinta de asa ceva?

Multumesc.
Buna,
as avea si eu va rog nevoie de un raspuns: eu sunt din Ploiesti dar sunt angajat in Bucuresti; in acest caz pot cere firmei la care sunt angajat sa imi deconteze cheltuiala cu trasportul de la domiciliul din Ploiesti la locatia din Bucurest si retur? Pentru firma acest efort financiar, este deductibil? Inca ceva: firma la care sunt angajat m-a detasat permanent la sediul unei alte firme tot din Bucuresti. Exista vreo prevedere/articol din codul fiscal la care sa ma pot incadra? Mentinez ca fac naveta zilnic, dar in functie de buget,vreme si traficul de pe DN1 modalitatea de transport intre Ploiesti-Bucuresti si retur variaza intre autoturism personal,mers cu ocazia si motocicleta.

Multumesc.