avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decotare naveta si cheltuieli deductibile ptr firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decotare naveta si cheltuieli deductibile ptr firma

Buna,
as avea si eu va rog nevoie de un raspuns: eu sunt din Ploiesti dar sunt angajat in Bucuresti; in acest caz pot cere firmei la care sunt angajat sa imi deconteze cheltuiala cu trasportul de la domiciliul din Ploiesti la locatia din Bucurest si retur? Pentru firma acest efort financiar, este deductibil? Inca ceva: firma la care sunt angajat m-a detasat permanent la sediul unei alte firme tot din Bucuresti. Exista vreo prevedere/articol din codul fiscal la care sa ma pot incadra? Mentinez ca fac naveta zilnic, dar in functie de buget,vreme si traficul de pe DN1 modalitatea de transport intre Ploiesti-Bucuresti si retur variaza intre autoturism personal,mers cu ocazia si motocicleta.

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2008
mihai_plo, utilizator
Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil (art.46 alin.4 C.mun.)
Multumesc, pentru raspuns as mai avea o nelamurire.
Daca firma(nu conteaza care, poate fi angajatorul sau firma unde am fost detasat) plateste cheltuielile cu deplasarea va putea deduce aceste cheltuilei(cu alte cuvinte, este un efort financiar in plus pentru firma)?

In situatia in care voi termina perioada detasarii, firma imi va putea deconta in continuare cheltuielile cu naveta? Am gasit mai demult pe internet niste referiri la o lege care specifica faptul ca daca intre domiciliu angajatului si locul de munca sunt mai mult de 50km, se poate face o cerere catre firma iar aceasta poate deconta cheltuielile de transport , urmand a-si deduce aceste cheltuieli din impozitul catre stat(sau ceva asemanator). Aveti cumva cunostinta de asa ceva?

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Martie 2008
mihai_plo, utilizator
Cheltuielile cu transportul, diurna, indemnizatia de detasare, toate sunt deductibile pentru angajator.
elis a scris:

Salariatul detaşat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de detaşare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil (art.46 alin.4 C.mun.)

Problema este ca ambele societati sunt din Bucuresti nu este detasat de la o societate din Ploiesti la una din Bucuresti.
Astfel ca daca in CIM nu este prevazuta decontarea transportului...........slabe seanse pentru decontare.
In privinta platii diurnei iar este o problema, detasarea nu este in alta localitate........... Cu greu imi imaginez cala un control fiscul va accepta deducerea respectiva.
pentru transportul salariatilor la/de la locul de munca codul fiscal precizeaza ca sunt deductibile cheltuielile de transport efectuate de catre salariati - art. 21 alin.2 pct.e. In acest sens consider ca este necesara o decizie din partea conducerii societatii in care sa se precizeze numele angajatilor care beneficiaza de aceasta decontare, detalii referitoare la modalitatea/mijlocul de transport pt fiecare angajat, precum si alte detalii particulare.

Alte discuții în legătură

Ajutor...timpul de transport=timp de lucru??? elenaafemei elenaafemei Buna ziua...ma confrunt cu o mica \"problema\" si anume: firma unde lucrez are un punct de lucru la 50 km de sediu.Unii muncitori sunt transportati zilnic la ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli cu naveta belakompot belakompot Buna ziua, Am doi colegi care fac naveta intre orasele A si B (firma noastra isi are sediul in orasul A; distanta dintre cele doua orase este de aprox. 30 ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductubile cu deplasarea in tara pt pfa Gabisc Gabisc Buna dimineata Va rog sa-mi spuneti care sunt cheltuielile deductibile cu deplasarea in tara si care este valoarea acestora.Ma refer la diurna ,cazare (in ... (vezi toată discuția)