avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Activitate Stefan88888

Activitate Stefan88888

Răspuns la discuția Invalid in Italia
Am vorbit despre situația mea din Romania cu un asistent Inail si mi a asigurat ca nimeni nu poste sa mi i a pensia,eu am lucrat si in Italia,si pensia nu mi s a luat

Gabriela Monica Ionescu a scris:

Aveti dreptate, scuze .
I.N.A.I.L. e cel care va sisteaza pensia de invaliditate.
Toata treaba e sa nu va angajati in tara. Normal trebuia sa va transferati pensia de invaliditate in Romania, daca locuiti acum acolo.
Oricum statul italian a transmis statului roman ca sunteti beneficiarul unei pensii de invaliditate din Italia.

Am uitat sa precizeZ,sunt invalid i.n.a.i.l
Nu am treaba cu inps
Editat citat consultant
Moderator
Mulțumesc,pentru răspuns

Editat citat consultant.
Moderator

Normal ca va sisteaza pensia de invaliditate de aici. Transmisia datelor intre Italia si Romania se realizeaza telematic. In momentul in care dvs. va angajati in Romania, informatiile se transmit in Italia.

Nu e adevărat,m-am interesat,nici un medic nu poate sa-mi i-_a pensia de invaliditate din Italia .
Buna ziua,eu am avut un accident de munca in Italia si mi-au dat o invaliditate!Acum locuiesc in Romania!Mi-e frica ca o sa mi se i-a pensia,se poate?
Nu,pentru ca îmi este frica sa nu mi se ieie pensia din Italia!

Ionita Cristina Avocat a scris:

Ati mers la Agenția pentru ocuparea forțelor de munca?

Buna Ziua,eu sunt un invalid cu procentaj de 50/%,in Italia!Acum am un an de când m-am mutat cu familia in Romania!Ce trebuie sa fac?Nu reușesc sa găsesc locuri de munca!