avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate emil1310

Activitate emil1310

Răspuns la discuția Mostenire fara acte
Avem toate contractele de vanzare cumparare de la fosti proprietari facute de mana si cu martori, (acestea nu sunt facute la notariat),incepand din 1925,1935,1957 si ultimul din 1983 cand bunica mea a cumparat casa.Ele arata succesiunea cumparari casei incepand din 1952 si pana in 1983 cu toti proprietari care au fost la casa si terenul respectiv.Mai explicatimi un pic va rog frumos treaba cu (rolul fiscal al bunicii),ce reprezinta.
Stiti cum este la tara ,batrani nu pun pret pe acte de accea se si intampla multe escrocherii la noi in tara pentru ca ei sunt cei mai vulnerabili..In satul Ormindea unde este casa cred ca numai 70%din locuitori au acte notariale pe casa,si acestia siau facut in ultimii ani si majoritatea sunt tineri,cei batrani nu au nici acuma acte.Sunt sigur ca acest lucru se intampla in marea majoritate a satelor de la noi din tara.Multumesc inca odata de timpul si sfaturile acordate.
Tocmai asta este culmea ca la primarie nu le trebuie acte sa te treaca la impozit,te trece in registul agricol sau ceva de genul asta,asta este romania,Casa a fost construita prin 1918 ,poate chiar mai veche,nu este o casa mare dar oricum este o casa foarte buna si este la drum,noi avem toate scrisorile aceleea de vanzare cumparare dar ele sunt facute de mana si cu martori care au murit de mult.Deci sfatul dumneavoastra este sa imi caut un avocat si el imi va spune ce sa fac.Va multumesc mult de tot.
Ma numesc Munteanu Claudia sunt din Deva si am 25 de ani.(casatorita).Suntem 3 surori,toate casatorite.Bunica mea mia lasat o casa mostenire.Acte pe acea casa nu exista ,numai scrisori de mana cum se faceau pe vremuri,impozitul la primarie si curentul sunt trecute pe mine.Tatal meu si surorile nu au nici un fel de pretentie asupra casei ele stiu ca aceasta mia fost lasat de bunica mea mie deorece eu am avut grija de ea.Deocamdata nu sunt probleme dar stiti cum este in ziua de azi,oricand pot sa vina sa isi ceara partea.Mentionez ca am fost la CF si nu sa gasit casa in acel loc numai terenul cu ultimul proprietar din 1918.Bunica mea a cumparat casa in 1983,de atunci noi platim impozit la primarie.Asi vrea sa stiu care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmez pentru a obtine un titlu de proprietate sau un act de drept legal asupra casei.Va multumesc anticipat.