avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire fara acte

Ma numesc Munteanu Claudia sunt din Deva si am 25 de ani.(casatorita).Suntem 3 surori,toate casatorite.Bunica mea mia lasat o casa mostenire.Acte pe acea casa nu exista ,numai scrisori de mana cum se faceau pe vremuri,impozitul la primarie si curentul sunt trecute pe mine.Tatal meu si surorile nu au nici un fel de pretentie asupra casei ele stiu ca aceasta mia fost lasat de bunica mea mie deorece eu am avut grija de ea.Deocamdata nu sunt probleme dar stiti cum este in ziua de azi,oricand pot sa vina sa isi ceara partea.Mentionez ca am fost la CF si nu sa gasit casa in acel loc numai terenul cu ultimul proprietar din 1918.Bunica mea a cumparat casa in 1983,de atunci noi platim impozit la primarie.Asi vrea sa stiu care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmez pentru a obtine un titlu de proprietate sau un act de drept legal asupra casei.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: emil1310 , utilizator 15:57, 3 Martie 2008
Mostenire fara acte ???Acte pe acea casa nu exista ,numai scrisori de mana cum se faceau pe vremuri impozitul la primarie si curentul sunt trecute pe mine.
Din cate inteleg aveti acte (contracte de utilitati) pe numele dumneavoastra, Cum???
Mentionez ca am fost la CF si nu sa gasit casa in acel loc numai terenul cu ultimul proprietar din 1918.
Iar am o nelamurire cum s-a construit casa fara autorizatie de constructie????
Bunica mea a cumparat casa in 1983,de atunci noi platim impozit la primarie
In ce baza platiti impozit???
Faceti in instanta un proces pentru uzucapiune. Luati-va un avocat care sa va acute actele necesare.

ghola, asa se faceau lucrurile... asa se proceda... cum construia omul fara autorizatie? Iaca, lua materiale si le punea unele pe altele pana iesea o casa... :D
Tocmai asta este culmea ca la primarie nu le trebuie acte sa te treaca la impozit,te trece in registul agricol sau ceva de genul asta,asta este romania,Casa a fost construita prin 1918 ,poate chiar mai veche,nu este o casa mare dar oricum este o casa foarte buna si este la drum,noi avem toate scrisorile aceleea de vanzare cumparare dar ele sunt facute de mana si cu martori care au murit de mult.Deci sfatul dumneavoastra este sa imi caut un avocat si el imi va spune ce sa fac.Va multumesc mult de tot.
Nu este culmea, ca azi nu e asa... Dar asa era la un anumit moment. Cred ca ar fi mai bine sa asteptati inca vreo 5 ani... Ca sa uzucapati terenul si casa.
Nu te trece nimeni in registrul agricol azi cu teren de casa, dar erau alte obiceiuri in vremurile lui Ceausescu. Ar fi stupid sa cerem sa fi fost totul corect, vorbim despre o perioada de regim totalitar totusi... #-o
Ca daca ar fi sa luam lucrurile foarte corect, atunci bunica a gresit ca nu a cerut incheierea unui act autentic. B-) Dar... stim cu totii care era situatia, sau macar ar trebui sa stim.
Pentru mine este un mare semn de intrebare cum de ati acceptat sa platiti un impozit sau alte sume pentru utilitati (energie electrica abonament tv, etc) fara a avea un document autentic. Totusi au trecut 17 ani de la .......Am vazut atatea excrocherii cu martori mincinosi si acte scrise de mana!!!!!Eu as fi cautat sa intru in posesia unui act legal (autentificat de un notar) care sa nu-mi dea prea multa bataie de cap. MULT NOROC va doresc.

Alte discuții în legătură

Am cf pe casa dar nu si pe teren, sora mea hartuieste chiriasii casei felipem felipem Buna ziua. In urma ingrijirii mamei mele am primit prin contract notarial de intretinere casa dansei, insa curtea casei nu este trecuta in CF. Mama mi-a lasat ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune stefeld stefeld Am dobandit o casa printr-un Contract de intretinere viagera in 1983, dupa decesul proprietarei intretinute. Terenul si curtea aferente casei nu le-am putut ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)