Andreea Lisievici a scris:
sundust a scris:
1. bilantul contabil se depune mai intai la administratia financiara de care apartine societatea si apoi la ORC.
Daca nu aduci un urgument legal in sprijinul acestei afirmatii nu te distingi deloc de "dezinformarile" pe care le acuzi.
Legea 31/1990, art 185.
Art. 185
(1) Consiliul de administratie, respectiv directoratul, este obligat ca, in termen de 15 zile de la data adunarii generale, sa depuna la registrul comertului copii pe suport hartie si in forma electronica sau numai in forma electronica, avand atasata o semnatura electronica extinsa, ale situatiilor financiare anuale, insotite de raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, precum si de procesul-verbal al adunarii generale, in conditiile prevazute de Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata.
(2) Un anunt prin care se confirma depunerea acestor acte va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe cheltuiala societatii si prin grija oficiului registrului comertului, pentru societatile comerciale care au o cifra anuala de afaceri de peste 10 milioane lei.
(3) Pentru societatile comerciale a caror cifra anuala de afaceri nu depaseste 10 milioane lei, anuntul prevazut la alin. (2) va fi publicat, pentru acces gratuit, pe pagina de internet a oficiului registrului comertului.
(4) Datele cuprinse in situatiile financiare anuale sunt transmise in forma electronica de catre oficiile registrului comertului catre Ministerul Finantelor Publice, in conditiile stabilite prin norme metodologice aprobate prin hotarare a Guvernului.
(5) Consiliul de administratie, respectiv directoratul societatii-mama, definite astfel de reglementarile contabile aplicabile, este obligat ca, in termen de 15 zile de la data aprobarii acestora, sa depuna la oficiul registrului comertului copii ale situatiilor financiare anuale consolidate.
__________
Articolul a fost modificat prin art. I pct. 133 din Legea nr. 441/2006.
Alineatul (5) a fost introdus prin OUG 82/2007.
3. lichidarea unei societati e mult mai complicata, mai intai intra in dizolvare si apoi in lichidare judiciara[...]
Nu neaparat. Exista dizolvare si lichidare simultana.
statul numeste un lichidator
Nu prea cred...
mai intereseaza-te la Registru Comertului. teoria ca teoria, dar practica ne omoara. statul are in lichidare multe firme inactive, de care are interes sa scape, pt. ca de castigat oricum nu castiga ci cheltuie.