avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Activitate sundust

Activitate sundust

Răspuns la discuția depunere bilant
IOANA_PETRISOR a scris:

du-te si intreaba pe cineva ...sau du-te sa itzi faca bilantul pentru ca se vede ca nu stii nimika...si nu intelegi daca nu esti in domeniu...#-o

nu ai inteles nimic din ce am postat eu pe aici. nu mai aveti pretentia ca informati corect, nu e tocmai asa.
Andreea Lisievici a scris:

Draga sundust, inainte sa jignesti poate ar trebui sa iei in considerare faptul ca si noi avem clienti care au depus situatiile financiare dupa sfaturile noastre, evident fara probleme. Daca nu iti convin discutiile de pe forum, nu il mai frecventa, e foarte simplu. Vrei sa te "lasam"? Perfect, dar lasa-ne si tu pe noi!

nu stiu daca e vorba de a "conveni" cuiva discutiile, aveti pretentia ca informati, dar mai degraba dezinformati.
eu nu sunt nici avocat si nici contabil, ci un amarat de intreprinzator, dar am invatat sa verific si contabilul si consilierul juridic inainte de a lua decizii, tocmai pt. a evita o situatie din trecut, cand ambii s-au spalat frumusel pe maini.#-o si au dat bir cu fugitii
ghola a scris:

sundust a scris:
hai lasa-ma! si care e raspunderea ta daca firma e controlata si are pe urma nenumarate amenzi de platit, dai bir cu fugitii, asa ca lasati-o mai moale. ma doare capul de sfaturile pe care le dati pe aici.
recomandati sa mearca omul la Registru, sa piarda jumate de zi pana ajunge la ghiseu, acolo o tanti sictirita sa-i dea flit ca n-are viza ANAF pe bilant si va dati mari cititiX-(

Nu este vina noastra ca firma este controlata si amendata, vina iti apartine daca incalci prevederile legale.
Daca nu-ti convin raspunsurile noastre :(( e problema ta.

intr-un mesaj mai vechi spusesem ca dezinformarea e in floare, tocmai ca se trimeteau inutil oamanii la registrul comertului si nu se facea nici o referire despre depunerea la FInante.
despre vina ... cu parere de rau trebuie sa spun ca un coleg de breasla de-al dumneavoastra m-a facut sa pierd destui de multi banuti, tocmai cu o astfel de onformare, pardon dezinformare, ulterior am mai primit si o amenda,
ghola

Eu am tupeul si sunt Gica contra si ma pun cu inspectorii de la ANAF. :P
Am un cui pentru ca nu citesc, ei doar au statut de executanti si controlori etcX-(
Mai pregatiti sunt consilierii juridici si avocatii.=D>

hai lasa-ma! si care e raspunderea ta daca firma e controlata si are pe urma nenumarate amenzi de platit, dai bir cu fugitii, asa ca lasati-o mai moale. ma doare capul de sfaturile pe care le dati pe aici.
recomandati sa mearca omul la Registru, sa piarda jumate de zi pana ajunge la ghiseu, acolo o tanti sictirita sa-i dea flit ca n-are viza ANAF pe bilant si va dati mari cititiX-(

Pai atunci hai sa ne uitam si in legea 441/2006:

Art. III (3) De la data de 1 ianuarie 2007, situaţiile financiare anuale şi documentele anexate acestora, prevăzute la art. 185 din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, modificate potrivit prezentei legi, vor fi depuse numai la oficiul registrului comerţului.

PS: Ai citat NUMAI art. 185 din legea 31.

daca citeai cu atentie alin (1), sesizai ca e vb si de legea contabilitatii.

cum am mai spus ... teoria ca teoria, dar practica ne omoara.
as fi si eu curios, totusi cine se incumeta sa se ia "la tranta" cu functionarii ANAF. e simplu, nu depui la Administratia FInanciara, te amendeaza de-ti sar capacele. eu mi-s stan patitul.

Ti-am editat raspunsul pentru ca ai citat si raspuns foarte dubios, nu se intelegea nimic.

Insa chiar nu inteleg cum aduci un argument in sprijinul afirmatiei tale, dar care de fapt te contrazice...Tu ai spus ca bilantul se depune mai intai la adm. financiara, iar articolul citat spune tocmai ca nu se depune mai intai acolo... :-/

...

am mai invocat legea contabilitatii nr. 82 / 1991 republicata in care este stipulat ca se depune la registrul comertului o copie dupa bilantul contabil vizat mai intai de catre Administratia Financiara pe raza careia se afla inregistrata societatea.

sundust a scris:
1. bilantul contabil se depune mai intai la administratia financiara de care apartine societatea si apoi la ORC.

Daca nu aduci un urgument legal in sprijinul acestei afirmatii nu te distingi deloc de "dezinformarile" pe care le acuzi.

Legea 31/1990, art 185.
Art. 185

(1) Consiliul de administratie, respectiv directoratul, este obligat ca, in termen de 15 zile de la data adunarii generale, sa depuna la registrul comertului copii pe suport hartie si in forma electronica sau numai in forma electronica, avand atasata o semnatura electronica extinsa, ale situatiilor financiare anuale, insotite de raportul lor, raportul cenzorilor sau raportul auditorilor financiari, precum si de procesul-verbal al adunarii generale, in conditiile prevazute de Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata.

(2) Un anunt prin care se confirma depunerea acestor acte va fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pe cheltuiala societatii si prin grija oficiului registrului comertului, pentru societatile comerciale care au o cifra anuala de afaceri de peste 10 milioane lei.

(3) Pentru societatile comerciale a caror cifra anuala de afaceri nu depaseste 10 milioane lei, anuntul prevazut la alin. (2) va fi publicat, pentru acces gratuit, pe pagina de internet a oficiului registrului comertului.

(4) Datele cuprinse in situatiile financiare anuale sunt transmise in forma electronica de catre oficiile registrului comertului catre Ministerul Finantelor Publice, in conditiile stabilite prin norme metodologice aprobate prin hotarare a Guvernului.

(5) Consiliul de administratie, respectiv directoratul societatii-mama, definite astfel de reglementarile contabile aplicabile, este obligat ca, in termen de 15 zile de la data aprobarii acestora, sa depuna la oficiul registrului comertului copii ale situatiilor financiare anuale consolidate.

3. lichidarea unei societati e mult mai complicata, mai intai intra in dizolvare si apoi in lichidare judiciara[...]

Nu neaparat. Exista dizolvare si lichidare simultana.

statul numeste un lichidator

Nu prea cred...

mai intereseaza-te la Registru Comertului. teoria ca teoria, dar practica ne omoara. statul are in lichidare multe firme inactive, de care are interes sa scape, pt. ca de castigat oricum nu castiga ci cheltuie.
dezinformarea e in floare pe aici:((
1. bilantul contabil se depune mai intai la administratia financiara de care apartine societatea si apoi la ORC.
2. declaratia pe propria raspundere va fi intocmita doar in cazul in care societatea nu a avut niciodata activitate, daca a avut activitate vreodata va intocmi un bilant cu soldurile din balanta de verificare.
3. lichidarea unei societati e mult mai complicata, mai intai intra in dizolvare si apoi in lichidare judiciara, statul numeste un lichidator, gratuit, in urma unui control fiscal se stabileste daca firma mai are sau nu datorii, in cazul in care exista datorii se achita mai intai, plus penalitatile de rigoare, se lichideaza patrimoniul si abia apoi se va lichida societatea.
eu am o firma in lichidare judiciara, activitatea de lichidare a inceput acum 3 ani. si nici acum nu am terminat lichidarea chiar daca s-a stabilit ca societatea nu are datorii. asteptam unda verde pt bilantul de lichidare. daca vrei sa lichidezi firma mai repede, trebuie sa scoti din buzunar mult mai mult ca la constituire, plus ca lichidatorul nu e gratis in acest caz.