Nu am avut domiciliu niciodata - as fi stiut de altfel.
Eu am obtinut Cetatenia conform altei legi, unde nu era nevoie sa am domiciliu in Romania.
Art. 11 din Legea nr. 21/1991
“(1) Persoanele care au dobândit cetăţenia română prin naştere sau prin adopţie şi care au pierdut-o din motive neimputabile lor sau această cetățenie le-a fost ridicată fără voia lor, precum și descendenții acestora până la gradul III, la cerere, pot redobândi sau li se poate acorda cetățenia romană, cu posibilitatea păstrării cetățeniei străine și stabilirea domiciliului în țară sau cu menținerea acestuia în străinătate".
De aia si nu pot intelege de unde sa i-au Adeverintele neavind domiciliu acolo...
Salut,
Ma poate ajuta cineva cu intrebarea urmatoare.
Sunt nevoita sa renunt la cetateniia romana deoarece statul unde imi am domiciliul permanent nu permite dubla cetatenie. In cerintele pentru renuntare e scris ca trebuie de prezentat adeverintele de mai jos. Problema e ca nu am avut niciodata un domiciliu in Romania...(nici eu nici parintii) am obtinut Cetateniia potrivit legii speciale pentru moldoveni, pasaportul totdeauna CRDS. Acum nu am idee de unde sa i-au in cazul dat adeverintele cerute...
Voi fi foarte recunoscatoare daca ma poate ajuta cineva.
adeverinţă privind debitele către stat (pe numele actual), eliberată de administraţia financiară de la ultimul domiciliu stabil avut în ţară, din care să rezulte că persoana care renunţă la cetăţenia română nu are datorii la bugetul de stat (nu mai vechi de 3 luni). Acest act se obţine de către petiţionar direct din ţară sau prin mandatar (vezi secţiunea acte notariale);
adeverinţă privind debitele către stat şi direcţia de impozite şi taxe locale a primăriei (pe numele actual) de la ultimul domiciliu stabil avut în ţară, din care să rezulte că persoana care renunţă la cetăţenia română nu are datorii la bugetul local (nu mai vechi de 3 luni). Acest act se obţine de către petiţionar direct din ţară sau prin mandatar (vezi secţiunea acte notariale);