Buna. Am o problema si sper sa ma puteti ajuta.
Situatia este urmatoarea:
Am cumparat un apartament si am trecut in contract termenul de eliberare al locuintei o data reprezentand 30 de zile de la data semnarii contractului de vanzare-cumparare. Am inteles ca asta este termenul legal de eliberare a locuintei de catre fostul proprietar.
Problema este ca a trecut aceasta data si fostul proprietar refuza sa elibereze locuinta pe motiv ca nu are inca unde sa locuiasca.
Am incercat o rezolvare amiabila a problemei dar refuza orice compromis.
Cui trebuie sa ma adresez pt a evacua fostul proprietar? Ce pot sa fac? Cum pot sa oblig fostul proprietar sa elibereze locuinta in cel mai scurt timp? Practic locuieste abuziv in casa mea.
Lucrau la construirea unui bloc, santierul era deschis de ~1 an si in acest moment inca se mai lucreaza pana la finalizarea constructiei. Nu stiu la ce categorie de santier se incadreaza. Din dosarul de cercetare a rezultat ca nu este accident de munca, ci agresiune la locul muncii.
Buna.
Am o intrebare: exista vreo reglementare privind respectarea normelor de securitate pe un santier de constructii?
Tatal meu a fost atacat de o persoana necunoscuta pe santierul unde lucra, in timpul programului de lucru si a murit.
Intentionez sa dau in judecata firma la care lucra. Santierul nu era total imprejmuit, nu avea paznic. Consider ca firma nu a asigurat securitatea muncitorilor.
Credeti ca am sanse de castig impotriva firmei in aceasta situatie?
Totusi nu pot sa cred ca ei ar avea castig de cauza; nu mi se pare normal sa pleci la servici sanatos si acolo sa intre oricine si sa te omoare. Exista reglementari care stipuleaza ceva legat de obligatia angajatorului de a asigura securitatea angajatilor sai in timpul programului de lucru?