avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... norme de securitate pe santier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

norme de securitate pe santier

Buna.
Am o intrebare: exista vreo reglementare privind respectarea normelor de securitate pe un santier de constructii?
Tatal meu a fost atacat de o persoana necunoscuta pe santierul unde lucra, in timpul programului de lucru si a murit.
Intentionez sa dau in judecata firma la care lucra. Santierul nu era total imprejmuit, nu avea paznic. Consider ca firma nu a asigurat securitatea muncitorilor.
Credeti ca am sanse de castig impotriva firmei in aceasta situatie?
Totusi nu pot sa cred ca ei ar avea castig de cauza; nu mi se pare normal sa pleci la servici sanatos si acolo sa intre oricine si sa te omoare. Exista reglementari care stipuleaza ceva legat de obligatia angajatorului de a asigura securitatea angajatilor sai in timpul programului de lucru?
Cel mai recent răspuns: IONBULARDA , utilizator 00:17, 20 Aprilie 2008
din pacate nu sunt obligati angajatorii sa asigure paznici :(. imi pare rau pentru tatal tau
Te rog sa imi spui ce inseamna santier. Lucrau in curtea unitatii sau pe un santier temporar? Care este concluzia din dosarul de cercetare a accidentului de munca?
Pe parte strict de securitatea muncii ca legislatie in vigoare exista pe langa Lg. 319/2006 si HG 1425/2006 si HG 300/2006 privind santierele temporare si mobile.
Lucrau la construirea unui bloc, santierul era deschis de ~1 an si in acest moment inca se mai lucreaza pana la finalizarea constructiei. Nu stiu la ce categorie de santier se incadreaza. Din dosarul de cercetare a rezultat ca nu este accident de munca, ci agresiune la locul muncii.
daca a fost atacat atunci e agresiune, nicidecum accident de munca ... in acest caz depuneti si o plangere la politie.
Societatea nu este raspunzatoare in astfel de cazuri.
Imi pare rau dar asta e situatia.

Alte discuții în legătură

Legislatie protectia muncii andrei2005 andrei2005 Buna ziua, Am si eu o intrebare referitor la situatia de mai jos. Eu (firma) dorim sa facem o mansardare la un imobil. Exista proiect aprobat, autorizatie ... (vezi toată discuția)
Responsabil ssm adrian65 adrian65 Sunt angajat, la o firma care este subantreprenor in cadrul unui proiect de constructii, cu C.I.M. <Inspector SSM> si cu decizie de <Lucrator desemnat ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm kra kra Buna ziua, In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)