Buna.
Am o intrebare: exista vreo reglementare privind respectarea normelor de securitate pe un santier de constructii?
Tatal meu a fost atacat de o persoana necunoscuta pe santierul unde lucra, in timpul programului de lucru si a murit.
Intentionez sa dau in judecata firma la care lucra. Santierul nu era total imprejmuit, nu avea paznic. Consider ca firma nu a asigurat securitatea muncitorilor.
Credeti ca am sanse de castig impotriva firmei in aceasta situatie?
Totusi nu pot sa cred ca ei ar avea castig de cauza; nu mi se pare normal sa pleci la servici sanatos si acolo sa intre oricine si sa te omoare. Exista reglementari care stipuleaza ceva legat de obligatia angajatorului de a asigura securitatea angajatilor sai in timpul programului de lucru?
Te rog sa imi spui ce inseamna santier. Lucrau in curtea unitatii sau pe un santier temporar? Care este concluzia din dosarul de cercetare a accidentului de munca?
Pe parte strict de securitatea muncii ca legislatie in vigoare exista pe langa Lg. 319/2006 si HG 1425/2006 si HG 300/2006 privind santierele temporare si mobile.
Lucrau la construirea unui bloc, santierul era deschis de ~1 an si in acest moment inca se mai lucreaza pana la finalizarea constructiei. Nu stiu la ce categorie de santier se incadreaza. Din dosarul de cercetare a rezultat ca nu este accident de munca, ci agresiune la locul muncii.
Responsabil ssm
adrian65
Sunt angajat, la o firma care este subantreprenor in cadrul unui proiect de constructii, cu C.I.M. <Inspector SSM> si cu decizie de <Lucrator desemnat ... (vezi toată discuția)
Lucrator desemnat ssm
kra
Buna ziua,
In cadrul unui parc eolian, o societate care are un numar de angajati pe santier de peste 30, poate sa functioneze fara serviciu intern de SSM si ... (vezi toată discuția)