avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate EdwardX

Activitate EdwardX

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Finalul povestii... Notarul a primit adresa de la banca prin care i-a fost transmis soldul contului in data decesului si soldul in data in care s-a transmis adresa. Notarul a imcheiat succesiunea mentionand cele 2 sume, iar taxa a fost calculată la suma existenta in cont in ziua decesului !!! (Deci, mare atentie pentru cei care patesc acelasi lucru ca si mine... taxa notariala va fi mai.mare, direct proportional cu valoare conturilor la data decesului).
Ulterior am contactat persoana respectiva care a retras banutii, i-am prezentat situatia, i-am spus ca daca nu ii inapoiaza il dau in judecata. A acceptat si a returnat o parte din bani (suma stabilita de comun acord).
Multumesc tuturor pentru mesaje si pentru sustinere.
Daca esti si tu in situatia mea si nu înțelegi ce am scris, lasa-mi un mesaj si voi incerca sa te lamuresc.
Buna ziua!
As fi interesat sa aflu care sunt diferentele intre coproprietate fortata si perpetua si proprietate exclusiva. Este vorba despre 2 apartamente situate in acelasi bloc din mun. Bucuresti. Pentru unul exista emis Ordinul Prefectului prin care se atesta dreptul de proprietate exclusiva, pentru cel de al2-lea nu exista acest ordin, dar în contractul de vanzare cumparare apare acest termen: coproprietate fortata si perpetua.
Din punct de vedere juridic exista diferente intre cele 2?
Ma gandesc si pe.viitor daca exista avantaje sau dezavantaje unul vs celalalt.
Multumesc!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Pana acum am mers la notar si am depus actele pentru succesiune.
Am primit o adresa cu care am mers la banca, prin care notarul solicita extras de cont de la data decesului(practic de atunci imputernicitul a decazut din drepturi).
Inca nu am primit un raspuns (in scris sau nu) de la banca, dar astept.
Cu raspunsul bancii va trebui sa merg la notar si sa finalizez succesiunea.
Abia apoi voi trimite adresa catre imputernicit prin care ii voi solicita restituirea banilor.
In functie de raspuns il voi actiona in judecata sau nu.
Va voi tine la curent, asa incat, oricine va fi in situatia mea sa stie ce sa faca.
Multumesc inca o data.
Stiu ca a scos bani pentru ca una din angajatele bancii s-a dat de gol(in sensul ca mi-a spus ca au fost efectuate tranzactii dupa deces - nu mi-a zis sumele) si apoi mi-a confirmat telefonic si imputernicitul.
Banca a blocat definitiv cardul in urma apelului telefonic.
Nu este cazul de pomeni. Era de alta religie, religie care nu practica pomenile, iar inmormantarea a fost acoperita integral din ajutorul de la stat.

Este vorba de unul din fratii tatalui. Tot el a solicitat si cei 4000 de lei ajutor de inmormantare. El mi-a spus telefonic, ca banii din cont ar fi fost pentru inmormantare, dar toate cheltuielile s-au incadrat in ajutorulde la stat...

Cum vad eu rezolvarea: (rog sa ma ajutati daca gresesc)
1. Merg la notar si fac succesiunea
2. Cu succesiunea merg la banca si solicit extras de cont (sa vad cati banuti au fost in conturi cu o zi inaintea decesului si ce sume au fost retrase)
3. Contactez inputernicitul pentru rezilvarea pe cale amiabila
4. In cazul in care nu se rezolva, il notific in scris cu privire la restituirea banutilor.
5. Actionez in instanta.

Este corect asa, sau gresesc undeva?
Mulțumesc frumos!!
Voi merge in cursul zilei de luni la notar, voi intreba daca exista solutii de rezolvare pe cale amiabila si ulterior va voi contacta daca se ajunge la judecata.

Nu aveam nicio relatie cu banca, nu eram imputernicit. Pur si simplu am sunat la numarul de telefon afisat pe site si am anuntat decesul si in acelasi timp am solicitat blocarea cardului pe motiv ca nu il gaseam in casa tatalui meu.
Mi s-a solicitat doar CNP-ul telefonic. Mentionez faptul ca, telefonic nu mi s-a solicitat sa ma prezint la banca, cu documente doveditoare vis-a-vis de deces.

Sa iau aceasta initiativa inainte de a merge la notar pentru dezbaterea succesiunii, sau dupa ce am facut succesiunea?

Bogdan Costache a scris:

In prima faza va recomand sa transmiteti o notificare fundamentata juridic si ferma catre imputernicit prin care sa ii puneti in vedere sa va restituie banii retrasi (imputernicitul este doar un mandatar/reprezentant al titularului) sub sanctiunea actionarii in judecata.

In cazul in care nu se conformeaza, va trebui dat in judecata.

Cu stima,