Buna ziua!
Dilema mea are ceva in comun cu acesta tema "scoaterea minorului din tara" insa cu anumite particularitati si anume;tocmai am obtinut incredintarea baietelului meu in urma unui proces care a avut ultima infatisare pe data de 19 Martie 2009 iar in momentul de fata inca mai astept redactarea hotararii de incredinatare.
Asa cum este si normal interesul suprem al minorului primeaza si in fata unei mame ca mine care in momentul de fata lucrez in strainatate si intentionez sa-l aduc pe baietelul meu sa locuieasca cu mine ,deja l-am inscris la gradinita iar el in momentul de fata este foarte entuziasmat de faptul ca o sa vina sa stea cu mami lui.Totul suna bine pana in prezent insa pentru a scoate minorul din tara bunicuta trebuie sa-i faca pasaport pentru ca mama nu este in tara,asadar poate mama sa o faca o imputernicire pentru bunica pentru a avea autoritatea de a efectua acte minorului in lipsa mamei,ce ar trebui sa contina procura pantru a fi valida in fata Serviciului Pasapoarte din Romania?
De asemenea mai trebuie sa fac o procura prin care sa o imputernicesc pe bunica pentru a scoate minorul din tara insa as putea sa fac doua procure intr-una adica sa fac numai o procura prin care sa o imputernicesc pe bunica sa-i ii faca pasaport minorului in varsta de 5 ani si de asemenea sa poata sa-l scoata din tara in baza aceleiasi procure?
Este posibil?
Va multumesc anticipat!
V-as ruga sa tinem un moment de reculegere pt.un inger ,pt.LUCIAN RASTAS care nu a avut timp sa cunoasca si latura frumoasa a acestei vieti pamantene.........
DUMNEZEU SA-L ODIHNEASCA IN PACE!
Nu exista nici un fel de relatie de rudenie intre mine si familia lui LUCIAN-baietelul de 4 ani care a murit chinuit de asistentul social din Bistrita, insa de cand am citit articolul d-nei jurnalist Ana Maria Marinescu nu ma pot opri din plans .
Sunt si eu mama si am un baietel de 4 ani si 5 luni -EL este comoara vietii mele.
Vreau sa spun doar atat "MAMELOR ,TATILOR AVETI GRIJA DE COPIII VOSTRI CA LOR SA NU LI SE INTAMPLE CE I S-A INTAMPLAT LUI LUCIAN"!
DUMNEZEU L-A SALVAT FACANDU-L INGER!
AM INTELES CE TREBUIE SA FAC IN ACEASTA SITUATIE ,ACUM TOTUL IMI ESTE FOARTE CLAR.
VA MULTUMESC PENTRU RABDAREA SI PROMPTITUDINEA CU CARE ATI TRATAT PROBLEMA MEA.
koky a scris:
avluci,pana la urma nici macar de o hotarare de stabilire a domiciliului nu era vorba:(.Cred, insa, ca esti de aceeasi parere cu mine,ce zici?Promovarea unei actiuni de incredintare a minorului ar rezolva problema d-nei ??/?:)
Stimata doamna avocat ,in afara de faptul ca in dreptul roman se pleaca de la prezumtia de nevinovatie ar fi fost mai bine sa acordati mai multa atentie asupra randurilor mele in care chiar am si publicat hot. de stabilire a domiciliului si abia atunci va puteati da "parerea de specialist in domeniu".
Pentru vladia
=D>
ITI MULTUMESC DIN SUFLET .
Lasand la o parte" latura sufleteasca "de care a dat dovada prin dezinteresul total pe care l-a manifestat si il manifesta in continuare,in sensul ca nu vine in vizita ,desi stie ca minorul are probleme de sanatate nu a dat nici macar odata un telefon sa intrebe de sanatatea lui ,copilul nu-l cunoaste, acest TATA este asociat al unei firme ,incaseaza castiguri destul de mari insa nu figureaza in actele acesteia.N eputand face dovada acestui lucru pensia s-a stabilit in functie de salariul minim pe economie din anul 2004.
De ce sa nu ii pot oferi un viitor mai bun copilului meu ,de ce sa ma gandesc la dreptul lui de vizita cand nici macar nu si-l exercita?
65 RON ii da dreptul de a priva copilul de a avea o stare de sanatate mai buna,un viitor mai bun?
Singurul lucru care il face este de a trimite lunar 65 RON si asta de frica sa nu-l chem in judecata pt .neplata,dr. la vizita il are dar nu vine.
Vreau sa-i ofer copilului meu o viata mai buna insa TATAL LUI ma impiedica. De ce noi sa tinem cont de dr. lui la vizita cand pe el nu-l intereseaza nimic din ceea ce are legatura cu copilul?
Procura din partea tatalui copilului nu o voi obtine niciodata.In vara anului trecut am vrut sa plec cu minorul in vederea efectuarii unor cercetarii medicale in strainatate,eventual o operatie la ochi.Am cerut acordul tatalui pt. a iesi din tara si am obtinut un refuz total citandu-l pe tatal minorului "copilul nu va iesi niciodata din tara atata timp cat traiesc eu".Nu a vrut sa-mi dea acordul intr-o asemenea situatie ,el nu vine sa-si vada copilul ,copilul nici macar nu il cunoaste.
Acesta s-a casatorit si are un copil cu sotia lui.
Din pacate,acordul lui nu poate fi o solutie in cazul nostru.Din partea acestuia ma astept numai la lucruri rele .
Daca voi deschide o actiune pt. incredintarea copilului ,mentionand faptul ca eu am lucrat in stainatate timp de 1 an si jumatate iar copilul a fost in grija parintilor mei,exista posibilitatea sa-mi pierd copilul?
Cum ma va afecta acest lucru in acest proces?
Da,mai exista o hotarare judecatoreasca prin care tatal este obligat la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorului.Insa aceasta hot.se refera strict la pensia de intretinere si nimic altceva.
Din pacate, au trecut 3 ani si ceva de la pronuntarea acestei hotarari,mai exista posibilitatea de a face apel in conditiile in care aceasta este definitiva si irevocabila?
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ?
Asupra cauzei civile de fata.
Prin cererea inregistrata la aceasta judecatorie la 06.08.2004 ,reclamantul.... a chemat in judecata si personal la interogatoriu parata...,pt.ca prin hot. ce se va pronunta sa se dispuna obligarea paratei sa-i permita sa aiba legaturi personale cu fiul sau ...........,nascut la data de 08.04.2004.
Motiveaza reclamantul ca din relatia de concubinaj cu parata a rezultat minorul...........,iar parata a plecat cu copilul la parintii ei ,astfel ca doreste sa aiba legaturi personale cu minorul.
In drept au fost invocate disp.art.43 al.3 si 97 c.fam/
Parata a formulat intampinare- cerere reconventionala solicitand admiterea in parte a actiunii principale si in totalitate a cererii reconventionale.
Pe cale de intampinare a fost de acord cu vizitarea copilului de 2 ori pe luna la domiciliul ei insa reclamantul sa aiba o conduita decenta fata de ea si familia sa.
Pe cale de cerere reconventionala ,a solicitat pronuntarea unei sentinte prin care sa se dispuna stabilirea domiciliului minorului la parata.
In drept ,cererile au fost intemeiate pe disp.art.115-118 si 119-120 c.pr. civ.
Analizand actele si lucrarile dosarului si tinanand cont de intelegerea partilor ,instanta urmeaza sa admita in parte actiunea principala si in totalitate cererea reconventionala.
Privitor la actiunea principala instanta va obliga parata sa-i permita reclamantului sa aiba legaturi personale cu minorul in prima si a treia sambata din luna la domiciliul paratei si sa aiba un comportament decent fata de ea si familia ei.
Cererea reconventionala va fi admisa in totalitate in sensul ca instanta va stabili domiciliul copilului .......la domiciliul paratei.
PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII HOTARASTE
Admite in parte actiunea principala formulata de reclamantul........impotriva paratei .....si in consecinta :
Obliga parata sa permita reclamantului sa aiba legaturi personale cu minorul.....in prima si a treia sambata din luna la domiciliul paratei ,reclamantul urmand a avea un comportament decent fata de aceasta si familia sa.
Admite in totalitate cererea reconventionala si in consecinta stabileste domiciliul minorului la parata -reclamanta.
Cu apel in 15 zile de la pronuntare. Mentionez ca aceasta hotarare este definitiva si irevocabila.
VA MULTUMESC PENTRU RABDAREA SI AJUTORUL D-VOASTRA.
Va multumesc frumos pt.ca ati acordat atentie problemei mele .
Vreau sa citez din hot. judecatoreasca definitiva si irevocabila "instanta admite in totalitate cererea reconventionala si in consecinta stabileste domiciliul minorului la parata-reclamanta".
As vrea sa-mi traduceti aceasta fraza ,va rog.Ce dovedeste aceasta hotarare-ca imi este incredintat copilul?Este suficienta aceasta hotarare pt. a iesi cu minorul din tara?