avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate ioanamail23

Activitate ioanamail23

Buna ziua,
Primaria a anuntat ca primeste dosare pentru locuinte anl.
Continutul dosarului prevede:
Copie conformă cu originalul după actul de spaţiu (contract de
închiriere si / sau alt act din care să reiasă suprafaţa locuibilă deţinută de
solicitant). In cazul celor tolerati în spatiu, suprafata locativã se împarte la
numãrul total al locatarilor, în care sunt inclusi si cei care fac parte din familia
solicitantului si locuiesc în acelasi apartament.
Pentru dovedirea suprafetei locuibile / locatar, se vor depune copie după
actele de identitate ale tuturor persoanelor ce locuiesc si au domiciliul sau
reședinta în spatiul respectiv.

In momentul in care am intrebat cum se face certificarea conform cu originalul mi s-a spus ca trebuie sa duc contractul in original la depunerea dosarului.
Eu sunt in situatia tolerat in spatiu deoarece stau la nasii mei impreuna cu copilul si am si buletinul pe aceeasi adresa.
Doamna de la ghiseu a spus ca pe langa copia de contract trebuie sa fac si un contract de comodat chiar daca locuiesc acolo si am si domiciliul stabil acolo.
Se poate face asa ceva? Cum sa fac contract de comodat daca eu locuiesc acolo? Am dosar pt ANL din 2010 dar niciodata nu s-a cerut asa ceva si dupa cum as prezentat mai sus, in lista de documente nu prevede asa ceva.

Multumesc.
Multumesc foarte mult. O sa ma documentez.
O seara placuta!
Am finalizat divortul in 2010 si avocata mea a facut actele si mi-a spus ca asa au trimis cei de la contabilitate din unitate, ca asa e la militari. Pana acum nu am mai facut nicio solicitare de recalculare a pensiei in ideea ca daca se ia tot numai salariu de incadrare nu ma ajuta cu nimic.
Buna ziua,
Numele meu este Ioana si am o intrebare legata de calcularea pensiei alimentare a baietelului meu. La divort s-a solicitat de la unitatea militare (este cadru militar) veniturile, insa pe hartia completata de cei de la contabilitate a fost trecut doar venitul din cartea de munca , salariul de incadrare, iar pensia a fost stabilita la 160 de lei. Ideea este ca fiind cadru militar are venituri mai mari de 600 lei la cat s-a calculat pensia in special norma de hrana , aici nu sunt eu lamurita. Stiu ca in cazul in care se merge la o banca pt un credit, se ia in calcul norma de hrana (care este aproape inca un salariu, ca si valoare) iar cand s-a facut hartia pt tribunal, nu s-a luat in considerare. Daca o banca o ia in considerare inseamna ca e venit care are continuitate, atunci la tribunal de ce nu s-a luat? As vrea sa merg in tribunal pt recalcularea pensiei dar nu stiu cum sa demnonstrez legal ca are venituri mai mari.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Mansarde
Buna ziua. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi. In bloc la noi vrem sa facem mansarda si am gasit si o oferta foarte buna dar ne impiedicam de o locatara de la et 4 care s-a mutat recent si ii este frica sa nu ii strice apartamentul daca se va lucra pe bloc si de un vecin de la etajul 3 care vrea foarte multi bani (cu toate ca ultima oferta ofera 1200 de euro/familie). Nu exista nici o metoda legala sa facem mansarda fara ca ei sa semneze ca sunt de acord?

Va rog sa ma ajutati cu sfaturi pt ca vrem foarte mult sa constuim mansarda.

Multumesc