avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate hmmmmmm

Activitate hmmmmmm


"cris0811
Utilizator
12:12, 31 Ianuarie 2019
ba e si asta in discutie. ca dvs ati intrebat cat se cheltuie minim cu un copil in functie de varsta! eu v-am facut un calcul doar pentru gradinita si nu e problema mea ca nu va convine raspunsul. "
:) :) :)
Mda...trebuia sa se intample si asta.
Daca doriti sa contribuiti cu niste raspunsuri la intrebarile mele care sa fie constructive, sunt mai mult decat curios sa le citesc.
Dar daca doar va dati cu parerea, as vrea sa va rog sa lasati pe altii sa raspunda in cazul postat de mine.
Intrebarea mea era legata strict dpdv legislativ (asa cum exista si un "cos minim")
Nu credeti ca ar fi absurd sa intreb care este suma minima de crestere pentru un copil ?! :)
Ganditi-va ca sunt familii care au salarii insumate mai mici decat minimul pe economie...si care au chiar si mai multi de doi copii. Nu cred ca e nimeni in masura sa judece. Ideea e sa creasca frumos fiecare copil.
Fiecare isi are scara de valori si un nivel propriu de trai....
Multumesc
"
cris0811
Utilizator
20:39, 11 Ianuarie 2019
nu cred ca dvs cheltuiti lunar cu 2 copii 500 de lei! eu am unul singur, de 5 ani, si cheltui peste 1000 de lei cu gradinita, activitati, mancare buna, carti, jucarii, haine de calitate (nu de firma), si tot ce mai e necesar pentru buna crestere si educare a unui copil. la o gradinita de stat, numai masa costa 12 lei pe zi! asta inseamna cam 500 de lei pe luna pentru doi copii. cred ca trebuie sa va refaceti calculele..."

Buna ziua si multumesc de raspuns.
Dar haideti sa nu intram in detalii subiective de genul cat cheltuie fiecare si pe ce anume.
Nu asta e in discutie.
Imi puteti spune, va rog, in ce consta custodia comuna FIZICA ? si daca se poate aplica la noi in tara ?
Stiu ca UE a cerut asta Romaniei prin anii 2014...2015.
Si se poate cere un domiciliu alternant pentru copii ?
Buna ziua,
Urmeaza sa divortez si avem 2 copii impreuna de 3, respectiv 5 ani.
Am convenit, la nivel declarativ pana acum, ca o sa impartim timpul cu ei in mod egal.
Asta presupune ca fiecare dintre noi sa asigure un trai decent copiilor cu tot ce le este necesar in aceste perioade, cum ar fi mancare, haine si alte cheltuieli.
Intrebarea mea, din punct de vedere al legii, este daca trebuie sa platesc minimul de 30% din venitul meu net sau pot stabili cu fosta sotie o suma mai mica drept pensie alimentara astfel incat aceasta sa acopere doar nevoile de educatie si ingrijire medicala, celelalte cheltuieli urmand a fi facute dupa bunul plac al fiecaruia ?
Din ce am inteles pana acum , o pensie alimentara trebuie neaparat sa existe stipulata intr-o conventie.
Sau ar accepta legea sa convin cu ea ca fiecare dintre noi sa depunem cei 30% din venitul net al FIECARUIA, astfel incat amandoi sa avem acces la acel cont din care sa realizam cheltuielile necesare pt cresterea si educatia copiilor?
Exista vreo suma minima necesara, in functie de varsta copiilor, necesara pentru cresterea si educatia lor ?
Avand in vedere ca o sa impartim timpul in mod egal, deci si anumite cheltuieli, mi se pare normal sa platesc o pensie mai mica decat cei 30% din venitul meu.
Sau exista vreo metoda legala de a imparti in mod egal procentual toate aceste cheltuieli ? bineinteles, in ideea in care amandoi convenim de comun acord asupra termenilor.
Mentionez ca in acest moment ea doreste si pensie alimentara, care este cat un salariu net minim pe economie 2019, iar faptul ca eu doresc sa impartim in mod egal timpul, idee care este agreata de ea, nu conteaza in stabilirea acelei sume, fiind din punctul ei de vedere o bunavointa din partea ei.
In plus, stiu exact ca acea suma pe care ea ar trebui sa o primeasca drept pensie alimentara este de cel putin 2 ori mai mare decat suma pe care o cheltuiam lunar pentru intretinerea copiilor. In aceasta idee nu numai ca eu voi ajunge sa am cheltuieli atunci cand o sa am copiii la mine, dar va trebui sa platesc o pensie care este cu mult mai mare decat necesarul copiilor iar ea nu numai ca nu ar trebui sa contribuie financiar la cresterea lor dar ar putea sa se foloseasca de acea suma si in interes personal avand in vedere ca este greu de demonstrat ce face ea cu pensia.
Ma puteti ajuta cu o solutie echitabila pentru copii si pentru noi, pe care sa o propun viitoarei foste sotii, astfel incat sa nu contravina legilor in vigoare ?
Multumesc!