update. pt reabilitarea de drept, NU SE FACE CERERE IN INSTANȚĂ!!! asa cum sugerează unii avocați doar ca sa mai ia un bănuț. toate cererile de constatare a reabilitați de drept sunt inadmisibile! deci respinse si mai plătești si cheltuielile judiciare. am facut cererea de rectificare a cazierului judiciar, am uploadat sentinta inițială , trimiso pe mail la ipj care a facut înscrisul in cazier si in 10 zile am avut cazierul curat ! deși initial nu era șters cum spune legea . asta dupa ce am apelat la un avocat care ma scuturat de bani aiurea. si ma purtat prin salile de judecata si trimis dupa acte inutile. dar cum exista doctori falsi asa e si net plin de avocați . sfatul meu.. citiți legea sa stiti ce drepturi aveti si numai dupa apelati la avocati. pt ca de fffd multe ori puteți singuri mult mai mult si mai ieftin decat un avocat.
corect domnule avocat... dar pb este la nepasarea celor platiti de noi prin buget sa si faca treaba... pt ca eu nu sunt jurist dar imi e limpede ca odata ce am fost condamnat dupa vechiul cod penal ,desii era in vigoare si noul cod (2015). , este enorm de clar care este legea favorabila... nu cred ca se gandesc ca sunt judecat dupa un cod penal si reabilitat dupa altul...
in fine.. va multumesc mult pt informatii.. si in prima zi disponibila am sa mi scot cazierul.
mda... destul de ambigua legea... sa ma adresez unei instante pt a constata ce este d drept defapt?! am vb cu cineva care la o condamnare de 2 ani cu suspendare dupa perioada de incercare i sa sters cazierul fara sa faca nimic....
incurcate caile justitiei....
buna ziua.. am o nelamurire.. am fost condamnat definitiv in 2013 la o pedeapsa de 1 an si 4 luni cu suspendare dupa vechiul cod penal intrucat imi era favorabil. am trecut de perioada de incercare iar acum ma intreb reabilitarea de drept, dupa care cod se face? dupa vechiul cod ar trebui sa fiu reabilitat.. dupa noul mai am de stat vreo 4 ani....
multumesc anticipat