buna ziua.. am o nelamurire.. am fost condamnat definitiv in 2013 la o pedeapsa de 1 an si 4 luni cu suspendare dupa vechiul cod penal intrucat imi era favorabil. am trecut de perioada de incercare iar acum ma intreb reabilitarea de drept, dupa care cod se face? dupa vechiul cod ar trebui sa fiu reabilitat.. dupa noul mai am de stat vreo 4 ani....
multumesc anticipat
mda... destul de ambigua legea... sa ma adresez unei instante pt a constata ce este d drept defapt?! am vb cu cineva care la o condamnare de 2 ani cu suspendare dupa perioada de incercare i sa sters cazierul fara sa faca nimic....
incurcate caile justitiei....
Este posibil sa se intample si la dvs la fel, dar daca nu se intampla, trebuie sa va adresați instantei.
Cei de la politie invoca faptul că nu pot sa aplice ei legea mai favorabilă, ci doar instanta o poate face.
corect domnule avocat... dar pb este la nepasarea celor platiti de noi prin buget sa si faca treaba... pt ca eu nu sunt jurist dar imi e limpede ca odata ce am fost condamnat dupa vechiul cod penal ,desii era in vigoare si noul cod (2015). , este enorm de clar care este legea favorabila... nu cred ca se gandesc ca sunt judecat dupa un cod penal si reabilitat dupa altul...
in fine.. va multumesc mult pt informatii.. si in prima zi disponibila am sa mi scot cazierul.