avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare dupa vechiul sau noul cod?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare dupa vechiul sau noul cod?

buna ziua.. am o nelamurire.. am fost condamnat definitiv in 2013 la o pedeapsa de 1 an si 4 luni cu suspendare dupa vechiul cod penal intrucat imi era favorabil. am trecut de perioada de incercare iar acum ma intreb reabilitarea de drept, dupa care cod se face? dupa vechiul cod ar trebui sa fiu reabilitat.. dupa noul mai am de stat vreo 4 ani....
multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 10 Ianuarie 2019
julyuss, utilizator
Cel mai recent răspuns: julyuss , utilizator 08:56, 1 Martie 2019
Se va aplica legea penala mai favorabila.
Reablitarea de drept intervine in conditiile Codului penal din 1969. Trebuie sa va adresati instantei sa constate intervenita reabilitarea de drept.
mda... destul de ambigua legea... sa ma adresez unei instante pt a constata ce este d drept defapt?! am vb cu cineva care la o condamnare de 2 ani cu suspendare dupa perioada de incercare i sa sters cazierul fara sa faca nimic....
incurcate caile justitiei....
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil sa se intample si la dvs la fel, dar daca nu se intampla, trebuie sa va adresați instantei.
Cei de la politie invoca faptul că nu pot sa aplice ei legea mai favorabilă, ci doar instanta o poate face.
Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
corect domnule avocat... dar pb este la nepasarea celor platiti de noi prin buget sa si faca treaba... pt ca eu nu sunt jurist dar imi e limpede ca odata ce am fost condamnat dupa vechiul cod penal ,desii era in vigoare si noul cod (2015). , este enorm de clar care este legea favorabila... nu cred ca se gandesc ca sunt judecat dupa un cod penal si reabilitat dupa altul...
in fine.. va multumesc mult pt informatii.. si in prima zi disponibila am sa mi scot cazierul.

Alte discuții în legătură

Am o condamnare din 2002, adeverința cu valoare de certificat de cazier judiciar nu ,,arată'' nimic. este posibil ca certificatul de cazier judiciar să fie diferit? Razvan00123 Razvan00123 Buna seara, Am fost condamnat pentru furt la 2 ani de inchisoare cu suspendare conditionata pe durata termenului de incercare 4 ani. Asta s-a intamplat in ... (vezi toată discuția)
Constatarea reabilitarii de drept - lege penala mai favorabila anamagdalena anamagdalena In cazul unei infractiuni savarsite sub incidenta vechiului cod penal , pentru care condamnatul a primit 2 ani inchisoare (hot. definitiva in 2008) , se poate ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept laurentiuu laurentiuu Ce trebuie sa contina cererea de constatare a reabilitarii de drept?(model) Trebuie atasat si cazierul? (vezi toată discuția)