avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitare de drept
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitare de drept

Ce trebuie sa contina cererea de constatare a reabilitarii de drept?(model)
Trebuie atasat si cazierul?

Cel mai recent răspuns: laurentiuu , utilizator 14:21, 29 Septembrie 2016
Buna,
Cererea pentru reabilitarea de drept teoretic ar trebui sa contina pe langa cererea ( in care sa se precizeze: numele si prenumele celui care solicita condamnarea, sentinta/hotararea penala prin care a fost condamnat precizandu-se durata si modul de executare al pedepsei, data la care pedeapsa a fost executata sau considerata ca executata si perioada de timp scursa de la aceasta data- fiind termenul de reabilitate). Da trebuie si cazierul judiciar atasat, deoarece asa instanta poate verifica daca persoana care solicita reabilitarea a comis sau nu alte infractiuni in timpul termenului de reabilitare.
Trebuie sa fi atent si la termenul de reabilitare daca a fost implinit, deoarece daca acest termen nu s-a implinit cererea va fi respinsa ca prematura.
Cel mai bine ar fi sa ne dai niste detalii despre infractiune si sentinta/hotararea condamnare sa putem sa ne facem o idee sau sa te sfatuim intr-un anume fel.
Ceea ce am spus eu ca trebuie sa contina acea cerere este doar ceea ce eu as scrie in ea, nu sunt 100% sigur ca doar atat trebuie insa am extras elementele care cred ca ar interesa instanta pentru solutionarea cererii.
Cererea trebuie intemeiata pe niste articole din vechiul sau noul cod penal?Care sunt?
Este vorba despre o amenda penala, hotararea ramasa definitiva in martie 2013.
Amenda penala a fost achitata in octombrie 2013.
3 ani de la pronuntarea hotararii sau 3 ani de la achitarea amenzii penale?
Termenul curge din momentul în care amenda a fost achitată sau executarea ei s-a stins în alt mod.
se aplica art. din vechiul sau noul cod penal?
amenda penala a fost platita in oct 2013, cheltuielele juduciare in dec 2013.
3 ani din oct. sau din dec?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. in 13 octombrie 2016 am primit o condamnare pe vechiul ... Sé Bastien Sé Bastien Buna. In 13 Octombrie 2016 am primit o condamnare pe vechiul C.P. de 3 ani cu suspendare si 6 ani supraveghere pt purtare abuziva. Cheltuielile au fost in ... (vezi toată discuția)
Reabilitare cazier MiuDorina MiuDorina Buna ziua ,sotul meu a fost condamnat la 10 ani plus un spor de 3 ani ,reesit din cumul de pedepse,a executat 10 si eliberat conditionat in 2007 cu trei ani ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept sau judecatoreasca nelutzu_888 nelutzu_888 buna ziua .As dorii sa imi spuneti si mie la ce data intervine reabilitarea daca am fost condamnat la 6 luni cu suspendare in anul 2006 luna octombrie ,am vrut ... (vezi toată discuția)