avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Activitate Ciprianmagurele

Activitate Ciprianmagurele

Persoana despre care vorbesc este foarte temătoare. Are cunoștință despre persoane care au făcut contract de întreținere cu terti și care ulterior au fost lăsate de izbeliște. Fiind în vârstă nu au puterea de a merge în instanță. Este destul de credula la ce aude in jur și crede că prin testament deține puterea de a anula oricând actul dacă încerc să profit de ea.

Eu nu îmi doresc neapărat, acum, să fiu proprietarul acestui apartament. Nu am niciun interes ascuns și nici nu voi avea. Conștiința nu mă poate lăsa să promit unei persoane că voi veghea la bunăstarea și sănătatea ei și să o înșel pe viitor. In plus, dorință a venit din partea ei. Cumva, in acești 12 ani, a văzut ce fel de om sunt și "m-a ales" să îi fiu sprijin la bătrânețe. Și tot în acest timp s-a creat o legătură între familia mea și aceasta persoana.
Cumva, deja am grija de ea.

Totuși, deși nu am urme de îndoială, as vrea sa fiu sigur că nu mă înham la ceva și la final să fiu păcălit.

Buna ziua.

Locuiesc într-un apartament, proprietatea unei persoane, fără moștenitori rezervatari. Până de curând am locuit aici cu chirie și voi locui mai departe fără să plătesc chirie însă cu promisiunea că voi avea grija de persoana in cauza.
Ne cunoaștem de 12 ani, relațiile sunt apropiate.
Dorește să întocmească un testament la notar prin care să îmi lase apartamentul in care locuiesc.

Am doua întrebări.
1. Pot investi în apartament fara teama? Dacă în viitor ar apărea o eventuala anulare a testamentului, pot recupera banii investiți în acest apartament? Mă refer la instalații sanitare, electrice, materiale pentru renovare.

2. Cum pot afla că testamentul este inca valabil peste 1, an, 2, 3, etc. Știu că testamentul este voința persoanei și că îl poate modifica, anula, etc.
Dacă merg anual la notarul care a autentificat testamentul, pot afla dacă mai este valabil?

Vă mulțumesc.
Buna ziua.
In august doi soți au făcut un contract de vânzare cumpărare a unui imobil. El i-a vândut ei.
In decembrie el a decedat.
El avea un copil dintr-o relație extraconjugala, născut în urma cu aproximativ 40 de ani, căruia i-a plătit pensie conform legii. Nu au ținut însă legături niciodată.

Poate acest copil sa atace acest contract de vânzare cumpărare?

Daca da, exista un termen în care poate ataca?

Cum poate afla copilul de decesul tatălui dacă nu au ținut legături niciodată?

Mulțumesc.