avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate fi atacabil un contract de vânzare-cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate fi atacabil un contract de vânzare-cumpărare între soți?

Buna ziua.
In august doi soți au făcut un contract de vânzare cumpărare a unui imobil. El i-a vândut ei.
In decembrie el a decedat.
El avea un copil dintr-o relație extraconjugala, născut în urma cu aproximativ 40 de ani, căruia i-a plătit pensie conform legii. Nu au ținut însă legături niciodată.

Poate acest copil sa atace acest contract de vânzare cumpărare?

Daca da, exista un termen în care poate ataca?

Cum poate afla copilul de decesul tatălui dacă nu au ținut legături niciodată?

Mulțumesc.
Buna ziua,
Da, il poate ataca. Ar trebui sa dovedeasca ca a fost o donatie deghizata.
Termenul pentru atacarea actului este de un an de la data aflarii despre acel contract.
Decesul unei persoane se inregistreaza obligatoriu si la locul nasterii acesteia. Deci poate solicita relatii de la evidenta populatiei, de la primaria localitatii in care a fost inregistrata nasterea defunctului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in urma decesului unuia dintre parinti Helena352018 Helena352018 Buna ziua, Din pacate sunt nascuta dintr-o relatie extraconjugala. Tatal biologic m-a recunoscut in urma unui lung proces si a platit cu greu pensie ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare_cumparare cu uzufruct viager bosog bosog Buna ziua. Sotul meu are un frate din prima casatorie a socrului meu , iar la data nasterii sotului,soacra mea nu era casatorita legal cu acesta .Socrii mei ... (vezi toată discuția)
Cum pot încadra situația descrisă privind un contract de vânzare-cumpărare? vânzătorul declară în contract că a încasat banii, dar locuiește, în continuare, în imobil Cristi M. Cristi M. Exista un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din august 2015. Imobilul este o curte, cu o casa si o anexa, situat in localitatea Barlad. Valoarea ... (vezi toată discuția)