Din pacate sunt nascuta dintr-o relatie extraconjugala. Tatal biologic m-a recunoscut in urma unui lung proces si a platit cu greu pensie alimentara (minimul legal). E casatorit si are un copil (fratele meu vitreg mai mare).
Nu am niciun contact cu ei.
Atunci cand tatal biologic va deceda si in cazul in care a facut act de vanzare -cumparare pe numele fiului lui, exista vreo cale pe care sa-i atac in justitie si sa reclam partea mea? Suna f nemilos dar cu atat vreau sa ma razbun dupa zeci de ani de renegare.
Va multumesc pt raspuns.
Răspunsul poate fi DA, însă doar dacă dovedești că de fapt nu a fost un act de V/C real, ci o DONAȚIE mascată. Dacă se dovedește acest lucru instanța de judecată poate anula respectivul act de V/C.
Dacă fratele vitreg nu are chitanță de la Banca prin care să dovedească că a achitat real prin cont bancar contravaloarea imobilului și a tuturor bunurilor mobile..., înseamnă ca a primit donație mascată în contract de V/C.
Totuși, un act notarial de V/C este foarte, foarte greu de anulat.
Nu se va anula nimic. Actele nu se anuleaza asa...
In primul rand trebuie sa dovedit faptul ca nu s-a platit pretul. Daca pretul din act este sub 50.000 lei (ceea ce inseamna ca nu intra sub incidenta dispozitiilor legale care prevad plata doar prin virament bancar), e cam greu de demonstrat, ca de fapt nu s-a platit, dar nu imposibil.
In al doilea rand, daca instanta constata ca actul a fost de fapt o donatie deghizata, el va fi valabil ca donatie, fiind supus reductiunii.
Adica fie veti primi o parte din imobil, fie o sulta din partea fratelui.