avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire in urma decesului unuia dintre parinti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire in urma decesului unuia dintre parinti

Buna ziua,

Din pacate sunt nascuta dintr-o relatie extraconjugala. Tatal biologic m-a recunoscut in urma unui lung proces si a platit cu greu pensie alimentara (minimul legal). E casatorit si are un copil (fratele meu vitreg mai mare).
Nu am niciun contact cu ei.
Atunci cand tatal biologic va deceda si in cazul in care a facut act de vanzare -cumparare pe numele fiului lui, exista vreo cale pe care sa-i atac in justitie si sa reclam partea mea? Suna f nemilos dar cu atat vreau sa ma razbun dupa zeci de ani de renegare.
Va multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:38, 18 Decembrie 2018
Este o situatie destul de complicata.
Daca face un act de vanzare va fi foarte greu de anulat.
Este foarte probabil sa faca un act simulat.
Răspunsul poate fi DA, însă doar dacă dovedești că de fapt nu a fost un act de V/C real, ci o DONAȚIE mascată. Dacă se dovedește acest lucru instanța de judecată poate anula respectivul act de V/C.
Dacă fratele vitreg nu are chitanță de la Banca prin care să dovedească că a achitat real prin cont bancar contravaloarea imobilului și a tuturor bunurilor mobile..., înseamnă ca a primit donație mascată în contract de V/C.

Totuși, un act notarial de V/C este foarte, foarte greu de anulat.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Dapix, utilizator
Nu se va anula nimic. Actele nu se anuleaza asa...
In primul rand trebuie sa dovedit faptul ca nu s-a platit pretul. Daca pretul din act este sub 50.000 lei (ceea ce inseamna ca nu intra sub incidenta dispozitiilor legale care prevad plata doar prin virament bancar), e cam greu de demonstrat, ca de fapt nu s-a platit, dar nu imposibil.
In al doilea rand, daca instanta constata ca actul a fost de fapt o donatie deghizata, el va fi valabil ca donatie, fiind supus reductiunii.
Adica fie veti primi o parte din imobil, fie o sulta din partea fratelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat in justitie un contract de vanzare-cumparare simao simao Va rog sa ma sprijiniti cu o opinie: Apartamentul in care locuiesc este proprietatea sotiei mele, dobandit inainte de casatorie prin contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Act vânzare-cumpãrare- pret fictiv Soffia Soffia Bună ziua, În cazul unei vânzări a unui imobil, încheiat între părinţi şi unul dintre fii, poate fi atacat de ceilalti fii daca în spatele acestei ... (vezi toată discuția)
Proprietate vanduta unuia dintre copii anonim_71 anonim_71 Pe scurt.Un proprietar de casa are doi copii.Unul casatorit care locuieste in casa cu el,celalalt,tot casatorit,dar care locuieste in casa sotiei ... (vezi toată discuția)