În cazul unei vânzări a unui imobil, încheiat între părinţi şi unul dintre fii, poate fi atacat de ceilalti fii daca în spatele acestei vânzări se află o donaţie ascunsă.
Preţul nefiind plătit.
De obicei se face menţiunea pe actul de vânzare-cumpărare cum că plata a fost efectuată în numerar în faţa notarului, ceea ce în cele mai multe cazuri nu se plăteşte niciun ban în faţa notarului, acesta deşi nu vede efectiv niciun ban face această menţiune în contract.
În concluzie, poate fi atacat un astfel de act de vânzare-cumpărare, având în vedere disp. art. 1665 NCC, de către ceilalţi fraţi?
teoretic aveti dreptul de a solicita orice fel de mijloace de proba dar practic nici o instanta nu va anula un act notarial pe baza unor marturii sau supozitii personale (desi sunt convinsa ca nu au existat martori , altii decat partile). Pe de alta parte proprietarul, adica parintii au dreptul sa vanda cat timp sunt in viata bunul lor oricui doresc iar aspectul ca pretul a fost foarte mic fata de valoarea reala este doar pentru a eluda taxele care sunt in functie de valoarea apartamentului. Daca era donatie o puteti ataca dar un contract de v-c autentificat la notar (si fara nici o alta clauza pentru a carei nerespectare sa solicitati rezolutiunea ) este practic inatacabil.
Vanzare-cumparare
ameliaz
Buna ziua,
Bunicul meu detine o casa la care are act de proprietate pe casa iar terenul este dat in folosinta de primarie( asa a cumparat casa),bunica a ... (vezi toată discuția)