avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Activitate roxana_lazar1987

Activitate roxana_lazar1987

Buna ziua, dețin un SRL care dorește sa angajeze un absolvent de facultate ce provine din centru de plasament. Menționez ca absolventul nu a mai lucrat pana in prezent. Firma poate beneficia cumulativ atât de subvenția de 2250 lei acordată pentru angajarea absolvenților, cât și de de valoarea salariului de baza acordat salariatului ce provine din centru de plasament ( de maxim 2000 Lei)? Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Nu trebuie suspendată calitatea de administrator si asociat , daca nu realizeaza venituri din salarii sau indemnizație de administrator.

Multumesc pentru raspuns,
Insa nu stiu cum sa ii fac sa înțeleagă pe cei de la asistenta socială, astazi am fost sa întreb si ei susțin ca trebuie suspendată calitatea de administrator.Le-am adresat întrebarea si in scris in urma cu 2 luni, dar fara raspuns. In legislație nu este nicio referință privind acest aspect, se precizează faptul ca admin trebuie sa prezinte o declarație ca nu vor obține venituri profesionale, iar referitor la dividende se menționează ca acestea se pot ridica, nefiind considerate venituri profesionale. O zi frumoasa!

LollyLolly a scris:

Buna seara. Puteti sa mi.spuneti daca ati întâmpinat probleme cu indemnizatia pana la urma.? Sunt exact in aceeasi situatir: administrator unic la propria firma fara venituri gen salariu/dividente dar angajată la o firma separat 8h (contractul de munca se va suspenda imedicat ce intru in Ccc). Asadar, ati avut probleme?langalanga acea declaratie ati.pus acte de la firma? Multumesc!

Buna ziua,
Ați primit raspuns la situația dvs?Eu sunt in concediu de creștere copil, urmând sa ma intorc cu 3 luni mai devreme la lucru, perioada in care ne-am gândit sa rămână soțul in concediu de creștere copil. Si soțul este administrator unic si asociat la firma sa, fara venituri din salarii sau indemnizație de administrator.Trebuie suspendată calitatea de administrator si asociat?Sau este suficientă doar declarația ca nu va încasa venituri in acea perioada ( deși firma va avea încasări având 2 angajați, insa soțul nu va obține venituri sub forma de dividende sau alte venituri) Dvs cum ați procedat?Multumesc mult, o zi frumoasa!