avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate Daniela 11 @

Activitate Daniela 11 @

La ce varsta se poate schimba numele de familie? E posibil la vasta de 14 ani? Si cum se procedează? Mulțumesc
Trebuie neaparat sa fac mai intai plangere la politiei ptr abandon de familie sau pot face direct cu un avocat, se poate recupera toti cei 9 ani de neplata, si daca voi castiga exercitarea exclusiva a copilului il pot trece pe numele meu avand in vedere ca ca si copilul vrea sa isi schimbe numele de familie

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Va adresati instantei solicitand exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Pentru pensie ca sfatuiesc sa va adresati si politiei cu o plangere pentru abandon de familie.
Luati legatura cu un avocat care sa va sprijine.

Si il voi putea trece pe numele meu?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Pensia de întreținere o puteti solicita doar pt ultimii 3 ani,testul adn nu aveti de ce sa il faceti il poate solicita fostul soț daca consideră necesar.Nu decăderea în drepturi o solicitați ci eventual exercitarea autorității părintești în mod exclusiv pt motivele enumerate

Eu ca mama stiu ca el este tatal copilului meu, dar vreau sa ii demonstrez lui si sotiei sale actuale ca am dreptate eu si sa le cer daune morale cauzate mie si copilului, dar numai dupa ce stiu ca, copilul va fi incredintat doar mie

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Ca sa faceti testul ADN puteti ori sa deschideti proces ori sa il faceti fara proces.
Acest test ADN trebuie facut daca mama stie ca nu el este tatal copilului pentru ca in caz contrar faceti testul in mod inutil.
Nu conteaza ce crede tatal ci care este adevarul care va iesi la iveala.

As vrea sa il trec pe numele meu avand in vedere ca nu vrea sa contribuie la cresterea si educarea lui, sa recupez pensia nepltatita in ultimi 9 ani si dupa ce voi face astea as dori sa ii fac testul DNA ca mia zis ca nu este convinse ca este copilul lui

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu il puteti decade din drepturi.

Ce anume va trebuie?

Am un copil de aproape 14 ani si vreau sa il decad pe tatal copilului din drepturile părintești, cum trebuie sa procede? Precizez ca in acesti ani nu sa interesat de copil si are 9 ani in care nu IA platit nici pensia alimentara