avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoatere din drepturile părintești
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoatere din drepturile părintești

Am un copil de aproape 14 ani si vreau sa il decad pe tatal copilului din drepturile părintești, cum trebuie sa procede? Precizez ca in acesti ani nu sa interesat de copil si are 9 ani in care nu IA platit nici pensia alimentara

Ultima modificare: Vineri, 11 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 22:12, 11 Ianuarie 2019
Buna ziua,
Va adresati instantei solicitand exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti.
Pentru pensie ca sfatuiesc sa va adresati si politiei cu o plangere pentru abandon de familie.
Luati legatura cu un avocat care sa va sprijine.
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Nu il puteti decade din drepturi.

Ce anume va trebuie?
As vrea sa il trec pe numele meu avand in vedere ca nu vrea sa contribuie la cresterea si educarea lui, sa recupez pensia nepltatita in ultimi 9 ani si dupa ce voi face astea as dori sa ii fac testul DNA ca mia zis ca nu este convinse ca este copilul lui

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu il puteti decade din drepturi.

Ce anume va trebuie?

Daniela 11 @, utilizator
Pensia de întreținere o puteti solicita doar pt ultimii 3 ani,testul adn nu aveti de ce sa il faceti il poate solicita fostul soț daca consideră necesar.Nu decăderea în drepturi o solicitați ci eventual exercitarea autorității părintești în mod exclusiv pt motivele enumerate
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Ca sa faceti testul ADN puteti ori sa deschideti proces ori sa il faceti fara proces.
Acest test ADN trebuie facut daca mama stie ca nu el este tatal copilului pentru ca in caz contrar faceti testul in mod inutil.
Nu conteaza ce crede tatal ci care este adevarul care va iesi la iveala.

Alte discuții în legătură

Test de paternitate la cerere și daune morale IchiMiha IchiMiha Eu si concubinul,avem un baietel de 9luni,recunoscut in acte..intre timp am ajuns la separare. Din partea mamei sale am acuzatii ca baiatul nu ar fi al ... (vezi toată discuția)
Obtinerea tutelei kostache kostache Buna ziua am o intrebare pot obtine tutela copilului sau cv care sa dovedeasca ca am avut grija de copil singur tinand cont ca sotia este plecata in ... (vezi toată discuția)
Caderea tatalui din drepturile parintesti roxiana88 roxiana88 buna ziua, am un copil de 4 luni si nu sunt casatorita cu forme legale cu cu tatal copilului dar copilul poarta numele tatalui.am fost angajata deci primesc ... (vezi toată discuția)