avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... obtinerea tutelei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

obtinerea tutelei

Buna ziua am o intrebare pot obtine tutela copilului sau cv care sa dovedeasca ca am avut grija de copil singur tinand cont ca sotia este plecata in strainatate de vreo 2 ani si in acest timp nu sa ingrijit de cresterea copilului sau intretinerea lui sau o pot decadea din drepturile parintesti nu cunosc prea multe si de aceia intreb va multumesc si astept raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:52, 20 Martie 2013
nu e cazul tutelei ci sa solicitati inst. de la domiciliul copilului acordarea autoritatii parintesti doar pt. dvs. din motivele pe care le aratati.
Abandon familial:atunci cand cu buna stiinta nu isi indeplineste minimul moral si financiar fata de copil si familie.Este decazuta din drepturi parentale,are drept la proprietate(casa sau apartament )dar nu poate dispune de ea,se hotaraste pensia alimentara ,etc....dar trebuie sa dovediti judecatorului .
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Nu cred ca veti obtine decaderea din drepturi si nici nu v-ar ajuta in vreun fel.
Deschideti proces, cereti divortul, autoritate parinteasca exercitata exclusiv de dvs, domiciliul copilului la dvs si pensie. Daca nu va plati pensia stabilita, ii puteti face plangere penala pt abandon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturile parentale alinutza2705 alinutza2705 poate fi tatal decazut di drepturile parentale,daca de aprox 2 ani si jumatate n-a platit pensie alimentara?sau poate merge la inchisoare? (vezi toată discuția)
Mama decedată, tatăl fără loc de muncă stabil. pot obține bunicii tutela nepoților? zetu_elena zetu_elena Buna ziua, As dori daca se poate sa ma indrumati cum se poate obtine tutela a 2 nepoate , avand in vedere urmatoarea situatie : fiica noastra, mama lor, a ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui unui minor carmina123 carmina123 in cazul in care tatal minorului este plecat in Spania fara a i se cunoaste domiciliul...cum poate fi identificat, prin intermediul caror institutii de stat, ... (vezi toată discuția)