avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decaderea din drepturile parentale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decaderea din drepturile parentale

poate fi tatal decazut di drepturile parentale,daca de aprox 2 ani si jumatate n-a platit pensie alimentara?sau poate merge la inchisoare?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:41, 12 Septembrie 2013
Buna ziua,
Decaderea din drepturi parentale nu are legatura cu plata pensiei.
DA, poate fi condamnat daca formulati plangere penala pentru abandon de familie.
Nu uitati insa ca este tatal copiilor dumneavoastra.
av. Gabriel Klein Kiritescu
Asta depinde de foarte multi factori. De principiu, nu. Insa, aveti o hotarare data de instanta cu privire la stabilirea exercitarii autoritatii parintesti, a domiciliului si a cuantumului pensiei de intretinere? Daca da, in mod legal, 2 luni de neplata cu rea-vointa a pensiei de intretinere constituie infractiune si se pedepseste cu amenda sau inchisoare, conform codului penal. In acest sens, puteti face o plangere la parchet prin care semnalati acest aspect. Succes!
se pare ca el a uitat...totusi ,cum poate fi decazut din drepturi?
Buna ziua,
Formulati cerere in instanta si se va judeca.
Aveti 10% sanse.
av. Gabriel Klein Kiritescu
decaderea din dreptuir Nu poate fi promovata de dvs. ci doar de Protectia copilului, conform art.508 Cod proc civ

Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti

Art. 508

Condiţii

(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.

trebuie sesizata protectia copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere drepturi parintesti maryusmara88 maryusmara88 Buna ziua.am si eu o intrebare.concubinul meu a plecat in afara fara acordul meu si ma lasat pe mine si pe coopil singuri.ce drepturi am? Il pot decade din ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi ambii părinți Liliana80 Liliana80 Buna ziua. Intrebarea mea este următoarea, daca ambii părinți sunt decăzuți din drepturi si bunica materna este tutorele minorei , părinții sunt ... (vezi toată discuția)
Decadere din dreptul de tata sorinioan sorinioan Buna ziua,am ocunostinta divortata si doreste ca tatal copiilor sa fie decazut din toate drepturile de parinte pt ca nu asi asuma nimic spre crestere si ... (vezi toată discuția)