avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Test de paternitate la cerere și daune morale
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Test de paternitate la cerere și daune morale

Eu si concubinul,avem un baietel de 9luni,recunoscut in acte..intre timp am ajuns la separare. Din partea mamei sale am acuzatii ca baiatul nu ar fi al lui..pot sa cer test de paternitate pentru a-mi dovedi nevinovatia si sa cer daune morale pentru acuzatiile aduse? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 07:40, 10 Aprilie 2020
Nu aveti de ce sa faceti test, o puteti actiona in judecata pt afirmatii calomnioase, acolo propuneti testarea adn.
Cea mai inteligenta decizie ar fi sa nu o luati in seama.
concentarti-va pe relatia cu tatal copilului, sa ii fie copilului bine.
Avand in vedere ca v-ati separat de tatal copilului,in primul rand trebuie sa va adresati instantei de judecata cu o actiune privind stabilirea domiciliului copilului la dvs, exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv asupra acestuia precum si pensie de intretinere din partea tatalui.
Daca in cadrul acestui proces, sau pe cale separata, tatal sau bunica vor sa conteste paternitatea copilului atunci se va efectua si test ADN.
Contactati un avocat de pe forum sau recomandat pentru a discuta pe larg toate aspectele si notiunile privind drepturile si obligatiile parintilor fata de copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paternitate danitaro danitaro buna ziua, am un baietel recunoscut de tatal sau ( sotul meu pe atunci ), insa intotdeauna am primit tot felul de reprosuri ca nu ar fi al lui. m-am saturat de ... (vezi toată discuția)
Tagada de paternitate mady2271 mady2271 Am avut o relatie cu cineva 2 ani si jumate si am un copil de 1 an si 11 luni. Tatal copilului m-a dat in judecata de tagada de paternitate si am un proces pe ... (vezi toată discuția)
Alocatie Zega Zega Buna seara.Sunt intr.o situatie mai complicata si nu stiu ce trebuie sa fac.Sunt in.divort cu fostul barbat,intre timp am nascut un baietel cu actualul meu ... (vezi toată discuția)