Am avut o relatie cu cineva 2 ani si jumate si am un copil de 1 an si 11 luni. Tatal copilului m-a dat in judecata de tagada de paternitate si am un proces pe rol cu acesta. Acum in septembrie avem din nou infatisare la judecatorie unde se discuta probele adica testul ADN si probele cu martorii unde el a citato pe mama sa. Este corect sa fie citata ca martor aceasta? Dupa cele intamplate eu am cerut despagubiri de judecata si as dori sa ii cer si daune morale tinand cont ca el este tatal copilului si nu ii da pensie de alimentara cu toate ca la dosar el a scris ca ii da lunar 1500 - 2000. El m-a mai acuzat de trei ori la Protectia coplului - in neglijenta in cresterea copilului si ca sunt alcolista acuzatii nejustificate pe care le consider ca o calomnie adusa la adresa mea. Pot cere sa imi trimita dosarele la judecatorie unde ne judecam pentru a putea fi luate in calcul ca calomnie si sa ii cer daune morale?
Legat de acest proces ii pot cere pensie alimentara pentru copil?
Art. 315
Persoanele care nu pot fi ascultate ca martori
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv;
2. soţul, fostul soţ, logodnicul ori concubinul;
3. cei aflaţi în duşmănie sau în legături de interese cu vreuna dintre părţi;
4. persoanele puse sub interdicţie judecătorească;
5. cei condamnaţi pentru mărturie mincinoasă.
(2) Părţile pot conveni, expres sau tacit, să fie ascultate ca martori şi persoanele prevăzute la alin. (1) pct. 1-3.
Art. 316
Ascultarea rudelor şi afinilor
În procesele privitoare la filiaţie, divorţ şi alte raporturi de familie se vor putea asculta rudele şi afinii prevăzuţi la art. 315, în afară de descendenţi.
Deci da, o poate aduce pe maica-sa ca martor.
daca nu ati fost casatoriti, procesul e de contestare a recunoasterii paternitatii.
Puteti cere pensie de intretinere pt copil.
Nu stiu cat se justifica cererea de daune pt ca v-a inaintat proces, e dreptul lui daca se indoieste ca e fiul sau, insa puteti cere daune pt ca v-a facut betiva.
la audierea de ieri a fost adusa ca martora mama sa care a afirmat ca sunt betiva si ca m-a vazut ca am intrat in beci si am baut 2 cescute de visenata in fata presedintei si a avocatei lui. O pot cita pe avocata lui ca martora in procesul de daune morale?
Rudenie martori
cerebel33
Buna ziua,as dori o lamurire in urmatoarea situatie:
Conform dispoz. art. 315 NCPC:
(1) Nu pot fi martori:
1. rudele si afinii pana la gradul al treilea ... (vezi toată discuția)