Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.. Am hotărât sa fac contestație... Sa vad dacă pot avea câștig de cauza... Mai jos este contestația... Către Judecatoria Iasi,
DOMNULE PREȘEDINTE,
Subsemnatul-----------, domiciliat în Iasi, str. -------, nr.--, bloc ---, sc.--, et.--, ap.--, identificat prin CI seria.-- nr.-----, CNP -------, în calitate de Contestator depun prezenta
PLÂNGERE ÎMPOTRIVA PROCESULUI-VERBAL DE CONTRAVENȚIE
seria PISX numărul 0236622 din data de 09.01.2019, încheiat de Agent contastator ------------ de la Poliția Iasi și
Vă rog să ADMITEȚI plângerea și să dispuneți anularea procesului-verbal.
MOTIVE:
In fapt
1.La data de 09.01.209 ma deplasam cu autoturismul marca SKODA--------, cu numarul de inmatriculare -------de la Peco Mol (zona Metro Iasi) asa cum reiese si din procesul verbal intocmit si ma indreptam catre orasul Podu Iloaei pe drumul European E85.
Am fost oprit pentru depasirea limitei de viteza cu 24 km/h. Agentul de politie mi-a comunicat faptul ca voi fi sanctionat cu 4 puncte amenda si 3 puncte avertisment. Am asteptat intocmirea procesului verbal si dupa inmanarea lui mi-am continuat deplasarea. Revenind in localitatea de domiciliu a doua zi am incercat sa platesc jumatate din cuantumul amenzii la sediul Primariei Municipiului Iasi la Directia de Taxe Locale, unde am fost refuzat pe motivul ca Procesul verbal nu a fost intocmit corect pentru ca anul trecut in procesul-verbal a fost 2018, atat la rubrica data incheierii cat si la descrierea celor intamplate de catre agentul de politie.
2.Astfel, prin modul in care s-a intocmit procesul-verbal in cauza, nu s-au respectat prevederile legale ale art. 17 din OG 2/2001 care prevede că la întocmirea procesului-verbal trebuie menționate corect numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal.
3.Rog să constatați ca acest proces verbal este lovit de nulitate absolută având în vedere faptul că prin intocmirea eronata a procesului-verbal si prin faptul ca nu am putut achita jumatate din valoarea amenzii consider mi s-a produs o vatamare ce nu poate fi inlaturata decat prin anularea procesului-verbal de constatare a contraventiei asa cum se mentioneaza si in Decizia XXII din 19 martie 2007a ICCJ.
Pentru motivele expuse mai sus vă rog să constatați nulitatea absoluta a procesului-verbal intocmit de agentul constatator și să admiteți plângerea și să anulați procesul-verbal atacat.
Anexez prezentei copia procesului verbal contestat.
În drept, Art. 17 din OG 2/2001, Decizia XXII din 19 martie 2007a ICCJ.
Iasi, la 18.01.2019
Cu deosebită considerație,