avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate MNSD

Activitate MNSD

Vă multumesc pentru informatii.Soția mea s-a născut în Arad.In anii '80 în urma divorțului parintilor ei ,mama cu cele două fete s-a mutat la Cluj.Nu au mai prea ținut legatura cu nimeni din famile.Soacra mea a avut mai mulți frați dar nici soția mea nici cumnata nu mai știu absolut absolut nimic de nici o rudă de cel puțin 20 de ani.Nu ne cunoastem nici telefoanele nici adresele,de aceea spuneam că nu știu de alte rude.In cazul meu este foarte putin probabil ca să afle vreo ruda mai apropiată sau mai îndepărtată de decesul soției mele.Dar desigur că legea trebuie respectată chiar dacă eu si cumnata mea susținem că nu știm de alte rude.
Cumnata mea este recăsătorită dar nu are copiii cu actualul sot. Actualul ei soț are doi copii din prima lui casatorie dar care sunt plecați din țară.
Nu.Nu a lasat nici un testament.Pana in ultimul moment am crezut ca se va face bine,dar uneori cancerul nu iarta

Viorel Muha a scris:

Sotia nu lasat in favoarea dumnevoastra un testament?

Bună ziua.Soția mea a decedat in data de 20.09.2018.Trebuie să fac succesiunea pentru urmatoarele lucruri:apartament cumparat împreună cu credit bancar(mai sunt inca 20 de ani de plată a ratelor),locul de mormant din cimitir unde este înmormântată mama soției, bunica soției si acum sotia mea,cumparat de ea acum 20 de ani si pentru o suma de aproximativ 20.000 lei acumulată la un fond de pensii prin pilonul 2.
Mentionez ca nu am avut copii.Singura rudă in viață a sotiei este sora ei care nu are nici o pretenție.De alte rude nu știm nici eu nici sora soției mele decedate.In cât timp trebuie să fac succesiunea?Cel mai important acum este locul din cimitir pentru ca in acest an se implinesc 20 de ani de la cumpararea lui și va trebui să il platesc pentru urmatorii 20 de ani.