Pentru ca e casa parinteasca. Si pentru creditele ce le stim, o ajutam sa isi mentina plata ratelor lunare ca sa nu ajunga la poprire pe pensie sau facturi neplatite sau in strada! Pentru ca ii vrem inca binele.
In anii anteriori, pe langa ca noi o ajutam sa fie la zi cu ratele, ea isi lua imprumuturi ca sa isi acopere ALTE rate de care nu stiam pentru ca nu ne-a zis de TOATE contracte. Da, din pensie ea a platit 10, 50, 200 lei rate pe contracte de care nu stiam. Si cand a ipotecat casa nu stim ce a facut cu acei bani imprumutati. Stim doar ca fost presata de cineva sa ii dea banii. Pe acea persoana o acopera in sensul ca nu am aflat nimic concret din ce s-a intamplat.
Am vorbit cu un avocat. Ne-a sugerat sa facem demersuri pentru interdictie. Nu se poate face in acest moment, fiindca are dementa usoara si nu grava. Are tratament de la psihiatru. S-a confirmat ca e un caz foarte grav, dar nu poate sa o incadreze. Altceva nu se poate face. Poate sa faca oricand alt credit.
Inseamna ca nu ati inteles situatia. Noi avem un contract de donatie facut acum 3 ani, in perioada in care avea ipoteca pe casa cu somatie de 15 zile sa elibereze si poprire pe pensie amandoi. Din acel moment (acum 3 ani), i s-a achitat datoria, i-a fost stearsa ipoteca de pe casa si i-a fost scoasa poprirea pe pensie. A fost la zero, pana in cateva luni cand DIN NOU si-a luat alte credite. S-au aflat la cateva luni distanta, si, cum am zis, s-a inceput achitarea lunara Pentru mine a fost stresant, ceva de necrezut. Nu stiam cu cine stau in casa! Cred ca e nevoie sa fim un pic empatici la astfel de situatii mizerabile. Nu m-am nascut sa consider vreodata ca muncesc la ceva ce nu va mai fi al meu sau ca sprijinul acordat ei va fi rasplatit in asa masura. Cand zilnic sunt cazuri de parinti varstnici maltratati de copii, eu am cazul invers!
Am luat o decizie acum 3 ani sa nu piarda casa, sa acopar acea ipoteca etc. Am achitat o suma destul de mare ptr a-i ajuta. Conditia a fost sa fac si contractul de donatie. Acum concluzia e ca acel contract poate fi atacat. Doresc sa nu ajung acolo. De aceea trebuie sa ma asigur ca nu are credite de dinainte de contractul de donatie. Asta am inteles din toate raspunsurile primite... Lamuriti-ma daca am inteles gresit. Doresc solutii la situatia ce s-a creat acum. Nu pot da inapoi, nu se intelege?
Liliana Gradinaru a scris:
Nu imi este clar de ce dati atatia bani pe datoriile altuia. Nu imi e clar ce face doamna cu banii, spuneti ca ii da pe rate, dar ca ratele le acoperiti dv. Nu inteleg de ce e stresant. Sunt veniturile ei, bunurile ei, asa pare sa faca de ani si ani, asa a facut sotul, lasati fiecare cu viata lui.
Daca cineva mi-ar acoperi datoriile, poate as lua si eu credite la misto. Nu de alta, dar daca tot nu le platesc...
Cred ca doar va stresati si nu actionati cumva ca sa va vedeti de viata dv. Vorbiti cu un avocat si schimbati atitudinea, salvati-va sanatatea. Casa era a doamnei, nimeni nu e obligat sa lase mosteniri, putea sa o dea pe credite...