avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Activitate Mackayus

Activitate Mackayus

Buna dimineata,

Va multumesc pentru raspuns.

Sunt putin confuz, ce inseamna "creanta certa, lichida si exigibila" ?

Am uitat sa mentionez ca in contractual dintre mine si firma Bulgara este specificat ca in eventual process se va desfasura in Bulgaria sub legea Bulgara. Afecteaza cu ceva acest lucru ?

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Puteti incerca o somatie europeana de plata daca creanta este certa, lichida si exigibila. Se judeca mult mai rapid, se judeca in Romania, in lipsa de stipulatie contrara, si cu o taxa de timbru de 200 de lei. Mai mult, aceasta cerere nu se judeca in contradictoriu cu paratii, acestia avand posibilitatea doar de a formula opozitie.

Dupa obtinerea somatiei europene, se depune la instanta o cerere pentru eliberarea formularului G, care confirma calitatea de titlu executoriu a somatiei europene, si acesta se pune in executare.

In afara de aceasta varianta, sau varianta comuna de litigiu, puteti trimite o notificare... dar nu stiu care sunt sansele sa va raspunda.

O zi buna,
Av. Jasmine Oancea

Buna ziua,
Am o problema si as vrea sa gasesc aici, cu ajutorul vostru, o solutie.
Sunt PFA si am un contract de colaborare cu o firma din Bulgaria. Problema e ca, de 3 luni, acea firma nu mi-a mai achitat facturile pretinzand incalcarea unei clauze din contract (clauza de neconcurenta) dar nu e cazul. La sfarsitul anului am reziliat contractul cu ei.
Inafara de proces, care sunt variantele de a recupera banii?