avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Activitate Cristinadora

Activitate Cristinadora

Răspuns la discuția Imprumut persoana fizica
Multumesc frumos pentru informatie! Va doresc o zi buna!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Problema este ca a cam intervenit prescriptia!
Care este data scadenței?Pe ce dată a învederat în declarație că vă înapoiază banii? De la acea dată curg 3 ani, termen de prescripție, după care nu mai poate fi obligat legal să vă restituie banii, având doar o obligație naturală.
Desigur, dacă i-ați trimis notificări termenul a fost întrerupt.
Cel mai bine ar fi să luați legătura cu un avocat la care să mergeți cu înscrisul și dă vedeți exact ce șanse aveți.

Am imprumutat o suma de bani in 2009 unei cunostinte ce avea nevoie de ajutor. Persoana respectiva a insistat ca va returna imprumutul cu o anumita "dobanda" drept multumire. In 2012, a facut o declaratie scrisa, dar neinregistrata la notar, cu suma imprumutata si suma pe care vroia sa o inapoieze. Pana in ziua de astazi (2019) nu a inapoiat acea suma de bani. As dori sa inaintez o actiune legala, dar mi.e teama ca prin acea declaratie imprumutul poate fi luat drept camatarie (dar precizez ca acea dobanda nu a fost pretinsa sau ceruta, iar declaratia la fel a fost facuta spontan, nu la cererea mea). Este deci posibil ca acest imprumut sa mi se intorca impotriva daca doresc sa il recuperez?