avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate gion

Activitate gion

Răspuns la discuția Eliberare certificat deces
Eliberarea dureaza 30 de zile si se plateste si amenda obligatoriu?
Care este procedura cea mai simpla de a obtine eliberarea unui certificat de deces al unei rude decedate (unchi) in cazul in care a trecut doar o luna de la deces, iar originalul a fost din greseala ratacit sau distrus? Se poate elibera duplicat si cit de repede? Chestiunea este urgenta.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,
Multumesc
Răspuns la discuția Testament
exact. Nu va fi problema cu intrat in posesia garsonierei. Am inteles ca pe baza testamentului mi se face act de unic mostenitor.
Itrebarea este: Daca NU as avea acest testament si m-as duce cu certificatul de deces sa deschid succesiunea, fara sa declar ca mai sint si alti nepoti cu acelasi grad de rudenie fata de decedata ca si mine, ce s-ar intimpla? As putea primi actul de mostenitor pentru tot, doar pentru ca eu deschid succesiunea si nu declar ca ar mai fii si altii???
chiar asta e intrebarea mea.
Matusa ne avind copii sau sot ci doar o sora in viata si 6 nepoti dupa alte surori si frati decedati toti au drept la mostenire egal. In cazul de fata, o nepoata, adica eu, am testament de unic mostenitor. Cind se deschide succesiunea cum se dovedesc toti mostenitorii? prin declaratie la notar sau acestia exista inregistrati undeva...la starea civila??? Unii pot sa nu stie de deces si sa nu se prezinte?

Multumesc.
Multumesc. Doua mici clarificari inca.
Cind prezint testamentul este nevoie de celelalte rude si/sau acordul lor? Precizez ca sintem 7 veri in total pe acelasi grad de rudenie cu matusa decedata (nepoti dupa frati) dar testamentul este pe numele meu.
Si ce se intimpla daca ceilalti deschid succesiunea inainte de a avea eu ocazia sa prezint testamentul, pot sa deschida succesiune fara mine?

Va multumesc foarte mult.
Discuție Testament
As avea nevoie de o clarificare.
Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei pe numele meu, nepoata dupa sora. Matusa mea a murit iar in garsoniera ei sta sora ei. Sora matusii sta in garsoniera fara sa aiba domiciliul acolo, a stat mai mult pentru a-i tine companie surorii mai bolnave. Eu locuiesc in strainatate si nu stiu cum sa procedam cu garsoniera acum dupa moartea proprietarei. Trebuie sa ma deplasez in Romania, sa facem succesiune, sau pentru ca am testament ce trebuie sa fac pentru sa intru in posesia legala a garsonierei? Mentionez ca matusa mea in afara de sora in viata mai are doar nepoti (cum sint de altfel si eu) ca singura familie. Va rog sa-mi dati un sfat cum sa procedez si daca testamentul intocmit la notar imi da dreptul sa intru in posesia garsonierei? Pot sa deschid succesiunea la notar pe baza testamentului si ce implicare au celelalte rude.
Va multumesc mult.