avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1098 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eliberare certificat deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eliberare certificat deces

Care este procedura cea mai simpla de a obtine eliberarea unui certificat de deces al unei rude decedate (unchi) in cazul in care a trecut doar o luna de la deces, iar originalul a fost din greseala ratacit sau distrus? Se poate elibera duplicat si cit de repede? Chestiunea este urgenta.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rusu_catali@yahoo.com , utilizator 20:23, 21 Aprilie 2009
Daca s-a pierdut sau s-a distrus certificatul de deces se elibereaza un duplicat. Pentru eliberarea unui duplicat sunt necesare urmatoarele acte :
- Cerere
- Buletinul solicitantului
- Timbru fiscal
- Copie a certificatului vechi (daca exista)

Pierderea, deteriorarea, distrugerea certificatelor de stare civila atrage sanctionarea cu amenda de la 1.000.000 la 2.000.000 lei, conform Legii nr.119/1996. Cererea se soluţionează în termen de 30 de zile, prin dispoziţie a primarului, care se comunică solicitantului în termen de 10 zile de la emitere.
Eliberarea dureaza 30 de zile si se plateste si amenda obligatoriu?
Da ...... poate daca nu au prea mult de lucru la primarie , este posibil sa vi-l dea si mai repede :)
Eu si sora mea am primit pensie alimentara din martie 1988 pana in prezent, tatal biologic a decedat in luna in curs.Are din a doua casatorie un baiat de 18 ani, platindu-i si lui pensie alimentara de aproximativ 4 ani. Cum putem intra in posesia unui dublicat al certificatului de deces, avem dreptul ? , Cum se procedeaza cu pensia de urmas?
Gion, nu ai vreun frate, mama, ruda, ceva? Care sa-ti fi luat certificatul... Amenda nu e obligatorie, depinde de functionarul care primeste cererea, cat e de diligent...

Camelia, in posesia unui duplicta intrati ca mai sus.

Alte discuții în legătură

Pensie urmas ciungu ciungu Buna dimineata, Nepoatei mele i-a murit sotul lasand in urma doi minori. Ei sunt despartiti in fapt de aproximativ 12 ani,iar rudele nu vor sa-i dea copie ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas a minorului din partea parintelui divortat, in prezent mort xcineva xcineva Am un copil minor si sunt divortata de tatal copilului de aproape 10 ani. Copilul mi-a fost incredintat exclusiv mie, iar tatal a fost obligat la o pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas craciun.cristian28061967@yahoo.com craciun.cristian28061967@yahoo.com ce acte sunt necesare,pentru pensia de urmas,si cum se procedeaza/ (vezi toată discuția)