Care este procedura cea mai simpla de a obtine eliberarea unui certificat de deces al unei rude decedate (unchi) in cazul in care a trecut doar o luna de la deces, iar originalul a fost din greseala ratacit sau distrus? Se poate elibera duplicat si cit de repede? Chestiunea este urgenta.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns,
Multumesc
Daca s-a pierdut sau s-a distrus certificatul de deces se elibereaza un duplicat. Pentru eliberarea unui duplicat sunt necesare urmatoarele acte :
- Cerere
- Buletinul solicitantului
- Timbru fiscal
- Copie a certificatului vechi (daca exista)
Pierderea, deteriorarea, distrugerea certificatelor de stare civila atrage sanctionarea cu amenda de la 1.000.000 la 2.000.000 lei, conform Legii nr.119/1996. Cererea se soluţionează în termen de 30 de zile, prin dispoziţie a primarului, care se comunică solicitantului în termen de 10 zile de la emitere.
Eu si sora mea am primit pensie alimentara din martie 1988 pana in prezent, tatal biologic a decedat in luna in curs.Are din a doua casatorie un baiat de 18 ani, platindu-i si lui pensie alimentara de aproximativ 4 ani. Cum putem intra in posesia unui dublicat al certificatului de deces, avem dreptul ? , Cum se procedeaza cu pensia de urmas?
Gion, nu ai vreun frate, mama, ruda, ceva? Care sa-ti fi luat certificatul... Amenda nu e obligatorie, depinde de functionarul care primeste cererea, cat e de diligent...
Camelia, in posesia unui duplicta intrati ca mai sus.
Pensie urmas
ciungu
Buna dimineata,
Nepoatei mele i-a murit sotul lasand in urma doi minori.
Ei sunt despartiti in fapt de aproximativ 12 ani,iar rudele nu vor sa-i dea copie ... (vezi toată discuția)