avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie urmas

Buna dimineata,
Nepoatei mele i-a murit sotul lasand in urma doi minori.
Ei sunt despartiti in fapt de aproximativ 12 ani,iar rudele nu vor sa-i dea copie dupa cartea de munca si livretul militar.
Aceste acte i-au fost cerute cand a vrut sa intocmeasca dosarele pentru pensie celor doi minori.Mentionez ca certificatul l-a obtinut prin primaria unde isi are domiciliul nepoata(nu se poate colabora cu rudele decedatului).Ii mai trebuie si certificatul constatator al decesului pe care cei din primaria Slobozia nu il poate da unei persoane fizice (asa i-a spus cei de la starea civila din Slobozia).Decesul a fost inregistrat la spitalul din Slobozia.Ce pasi trebuiesc urmati pentru a putea beneficia de pensie cei doi copii.Decedatul avea varsta de 45 ani.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:50, 12 Noiembrie 2014
Nu stiu la ce ii trebuie certificatul constatator al decesului. Acesta ramine in originala la eliberarea certificatului de deces. Livretul militar il poate solicita de la unitatea unde a efectuat stagiul militar.
Asa i-a cerut pentru stabilirea pensiei ,sa vada cauza decesului, cerere tip
certificatul de deces (original si copie), cauza decesului pentru sustinatorul decedat care nu are calitatea de pensionar
adeverinta de studii pentru urmasii copii peste varsta de 16 ani
actul de identitate al solicitantului
carnet de munca (original si copie)
livret militar (original si copie)
acte de stare civila ale solicitantului si ale urmasilor din care sa rezulte gradul de rudenie cu decedatul
talonul de pensie al decedatului

Cererea, impreuna cu actele doveditoare, se depune de catre solicitant, in termen de 90 de zile de la data decesulului sustinatorului sau in termen de 90 de zile de la data indeplinirii conditiilor.
talonul nu e cazul ca nu era pensionar
1. Cred ca trebuie sa chemati in judecata pe rudele fostului sot pentru a va da actele necesare.

2. In fond este vorba de stabilirea pensiei de urmas pentru copiii decedatului, nu pentru dvs.
Nu era vorba despre mine ci pentru nepoata mea.

Fara judecata nu se poate?
Mi se pare ca pana se solutioneaza prin judecata minorii devin majori.

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas craciun.cristian28061967@yahoo.com craciun.cristian28061967@yahoo.com ce acte sunt necesare,pentru pensia de urmas,si cum se procedeaza/ (vezi toată discuția)
Pensie de urmas a minorului din partea parintelui divortat, in prezent mort xcineva xcineva Am un copil minor si sunt divortata de tatal copilului de aproape 10 ani. Copilul mi-a fost incredintat exclusiv mie, iar tatal a fost obligat la o pensie ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas, optiune vyca2007 vyca2007 Am o mare rugaminte ,sa-mi spune-ti si mie daca in urma decesului tatalui meu ,care avea o pensie de 1100 ron,mama ar putea sa renunte la pensia ei de 500 lei ... (vezi toată discuția)