avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Activitate Nicoleta1987-2019

Activitate Nicoleta1987-2019

Da, m -am gândit si la această variantă, dar sunt mai multe lucruri din cauza cărora nu o pot face, plus ca ar însemna să mă întorc sa stau in aceeasi casa cu fostul soț și toate persoanele care se perindă pe acolo si nu mai imi permit atata stres.
Mulțumesc de sfat!
GermanAlex a scris:

Ati facut un contract cu soacra. Numai daca duceti la bun sfarsit contractul puteti avea casa. Fara nu, indiferent cat ati investit. Deci va intoarceti si va tineti de ce ati fagaduit. Dar sunt mari sanse sa nu va lase sa va tineti de promisiune. Deci va sfatuiesc sa filmati pe ascuns incercarea de a o ajuta in continuare. Daca va da afara e perfect. Incercati de mai multe ori in zile diferite filmand de fiecare data totul. Daca in continuare va da afara atunci soacra are o problema. Ca sa se anuleze contractul trebuie mers in instanta. Daca aveti dovada ca ea nu va lasa, aveti o sansa sa recuperati sau banii investiti sau o parte din casa la deces. Fara un avocat bun nu prea aveti sanse.

Multumesc pentru sfat!

gi-jane2 a scris:

Trebuie sa vedeti ce v-ati asumat prin contract si sa respectati ce aveti de respectat. contractul nu are legatura cu divortul.
puteti solicita ajutor public judiciar pt a plati un avocat. mergeti la o consultatie la un avocat.

Am înțeles.
Mulțumesc frumos!

CABINET DE AVOCAT DRAGOS BARNEA MADALIN a scris:

Sunt doua chestiuni diferite in ceea ce expuneti Dumneavoastra- o prima chestiune privind contractul de intretinere si cea de-a doua legata de investitiile efectuate. Efectuarea investitiilor nu are efect asupra valabilitatii contractului de intretinere.

Bună dimineața.
Am plecat de la premiza ca nu imi permit avocat deoarece la divorț mi s a cerut 2500 ron taxa iar pentru a discuta doar cu acel avocat am plătit 150 ron. Dacă o iau din avocat in avocat și platesc aceasta taxa plus taxa de a ma reprezenta ajung sa imi cumpăr singura casa. Eu stiu ca cel mai bine e cu un avocat dar gandeam ca sunt si alte variante având în vedere ca sunt mama singura cu 2 copii si stau in chirie.
Va multumesc frumos.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Faceti în asa fel încât să va permiteți un avocat,pt a avea sanse de castig.Avocatul va poate invata ce sa spuneti,ce anume sa dovediti,ce probe sa folositi pt a fi respinsă acțiunea..Cand aud această expresie "nu imi permit"avocat ma deranjează teribil.Ati discutat cu mai mulți avocati,nu ati gasit nici unul cu un onorariu cat de cat accesibil dvs și pe care sa-l,puteti -achita in2-3 tranșe sau pur si simplu plecati de la început cu premiza ca nu va permiteți și de fapt nu vreti sa cheltuiti cu rezolvarea unei probleme juridice.

Buna dimineata!
De curând s-a terminat divorțul dintre mine și soțul meu, iar mama lui ne-a făcut cerere in instanta pentru "A ne dezmosteni ".

La casa aveam un " Contract de intreținere" cu intrare în posesie deplină, după moartea ei.
Problema e ca eu am investit 15 ani, am si 2 copii din căsătoria cu fiul ei, care au rămas în grija mea in urma divorțului, am si rate neplătite de 300 mil vechi făcute pt acea casa, iar ea vrea ca eu sa renunț pur si simplu ca ea sa o poate trece doar pe numele ei, susținând in cererea făcută ca noi am divorțat si eu am parasit domiciliul nemaiavînd grija de ea...

Corecta nu e situatie, se subînțelege, dar legal ce as putea face, având în vedere ca nu imi permit un avocat sa ma reprezinte.
O zi frumoasă!
Am înțeles.
Există copii minori iar in privinta tuturor aspectelor deja am stabilit deci nu ar fi problema.
Problemele sunt altele. Acum ramane sa vad varianta cea mai bună.
Va mulțumesc frumos!

Adrian Dimitriu a scris:

calea administrativa este divortul la notar sau la starea civila unde domiciliati. trebuie ca partile sa se inteleaga in ce priveste statutul dupa casatorie, partaj, etc. Nu trebuie sa aveti copii minori

Nicoleta1987-2019 a scris:

Va rog sa-mi explicați ce înseamnă cale administrativă și ce condiții trebuie îndeplinite.

Adrian Dimitriu a scris:

puteti folosi calea administrativa, daca indepliniti conditiile





Multumesc frumos!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nici o condiție puteti face cerere dar raspunsul poate sa fie negativ
În cazul în care nu se preschimbă termenul mergeți la un notar public și divorțat..Faceti totusi cerere instanta indicată de dvs nu este Inalta Curte sau o instanta din marile orașe care sa fie sufocată de nr mare de soare.

Va rog sa-mi explicați ce înseamnă cale administrativă și ce condiții trebuie îndeplinite.

Adrian Dimitriu a scris:

puteti folosi calea administrativa, daca indepliniti conditiile

Este vorba se Costești, Argeș.
Data primei înfățișări este sigur anul 2020.
Ma gandesc ca totusi se poate face ceva atâta timp cât noi suntem de acord amândoi.
Buna seara,
Am depus dosarul de divorț in luna a xi a anului 2018 iar data pentru prima înfățișare s-a stabilit pentru luna ianuarie 2020.
Ce este de facut pentru a urgenta prima înfățișare?
Scuza pentru acest timp lung fiind că nu sunt judecători...
Va mulțumesc.